Tävlingen i lördags.

Publicerad 2013-03-31

 
Jag och Sören åkte i god tid från Laxå. Kom till stallet och hade gott om tid och allt kändes väldigt bra och väl förberett, sen precis när jag ska gå o hämta Mere kommer jag på att jag glömt min nya kavaj i Laxå!! Så jävla klantigt! Och det fanns ju ingen tid att åka o hämta den. Så jag fick ringa och väcka stackars pappa så fick han komma till tävlingen med min gamla kavaj...trist..men det funkade ju!
Bästa Cissi var med som hästskötare, det underlättar väldigt mycket när man har med någon som kan lite mer om hästar och som vet och ser vad som ska göras. Inget illa mot Sören men han gör sig nog bäst att köra! ;)
Iallafall var vi ju med i 80 cm Clear Round och 90 cm avd. B. Första klassen startade kl 9, så då var det fortfarande stenhårt i backen och blåste svinkallt! Så det gick ju inte direkt att rida fram något ute. Så det var på framhoppningen vi fick rida fram helt enkelt, ganska trångt ridhus, med max 5 personer samtidigt. Mere blir jätte stressad av just en massa hästar som hoppar hit och dit. Så vart inte mycket till ro, och hoppa fram hann jag göra en gång på lilla och en gång på räcket innan jag skulle ner till på banan. Men känns som det inte spelar så stor roll när det bara är 80 cm och Mere ändå bara blir stressad.
 
Påväg till framhoppningen.
 
 
 
Tänk att denna fina häst är min! Älskar henne så ofattbart mycket! <3
 
 
Inne på banan skötte hon sig så himla bra. När vi stod utanför ridhuset och väntade på att få gå in stod hon helt stilla, hur lugn som helst. Och inne på banan var hon såå duktig! Kändes så jäkla bra, för jag kände att jag hade kontroll hela banan och hon lyssnade på mig. Dessutom hoppade hon mycket bättre än hon brukar. Hon tog i lite mer, annars brukar hon slarva och inte hoppa ordentligt men då lyfte hon på fossingarna vilket gjorde att vi kom felfritt runt! Dock red jag väldigt samlat, så vi fick ett tidsfel, men tydligen räknas bara hinderfelen i Clear Round, för rosett fick vi iallafall, Merelis FÖRSTA! Så jäkla stolt jag är över henne alltså!
 
 
Sen var det dax för 90 cm, först var det avd A, vilket är mer tävling eller vad man ska säga. Där man får fram en 1, 2, 3 , 4 osv. genom minst antal fel och snabbast tid. Där rider man först fas 1 (grundomgången) vilket var 8 hinder, mållinjen till fas 1 är startlinjen till  fas 2 (omhoppningen) som brukar vara 5 hinder ca. I avd B blir man placerad efter fel på hinder, alla som är felfria blir alltså placerade som 1a. Ingen tid, dessutom rider man bara fas 1, dom 8a första hindrena. Hästar under 6 år får inte starta avd A, jag antar att det beror på att hästen ska få en bra runda och inte bli pressade att gå fortare än dom klarar. Så då är avd B en bra extra klass, även kallad unghästklass. Under avd A fick Mere gå in i transporten. Vilket jag tror är ganska nyttigt för henne. Att bara få stå och ta in allt, och se att det inte är något att stressa över. Tog ut henne ganska tidigt, samma sak där, jag vill att hon ska se att det inte kommer hända något stort, utan att hon kan vara lugn. Gick bättre på framhoppningen och vi hann hoppa lite mer fast främst försöker jag bara att hon ska vara lugn och inte stressa. Inne på banan försökte jag öka på tempot lite så vi inte skulle få tidsfel, och då blir hon ju direkt mer taggad. Men jag tycker ändå att det funkade riktigt bra! Även där var vi felfria, trots att hon var i på några hinder. Men jag är så otroligt stolt över min tjej! Fiinaste duktiga Mere! Inge knövel vid in/utsläpp, hoppade skit bra och lyssnade! 
 
 
 
Duktiga tjejen! 
 
Hela två stycken! Så jävla stolt är jag! Fan vilken otroligt fin häst jag har! 
(Påskhoppning brukar dom kalla tävligarna, så då har dom lite passande färger på rosetterna.)
 

 
 Hemma igen! Haha, vi hann bara in till boxen där jag skulle byta täcke, så trampade hon av sig en sko! Snacka om tur att hon inte tappa den innan! Så då får hon väl två välförtjänta vilodagar, tills tisdag, då hovslagaren kommer.
 
 
 

Tävlingsfin!

Publicerad 2013-03-29

 
Nu står Mere blank och putsad i sin box. Imorgon bär det av ca 15 min från stallet till hopptävlingarna i Botorp
Uppdatering efter det givetvis! Önska oss lycka till! =)
 
 
 
 
 

Fotograf!

Publicerad 2013-03-29

 
I tisdags hade jag även privat fotograf med. Min älskade Lovisa kom till stallet och tog så fina bilder på hästarna!
Så båda fick ju då gå i paddocken. Mere kändes ovanligt lugn och fin! Även Lovisa provade att rida henne lite. Vilket gick över förväntan. Men Lovisa rider med väldigt mjuka händer, vilket passar Mere perfekt. Med henne får man verkligen inte bli hård eller stum i handen. Så det var kul att se! Så roligt att kolla på korten också, vilken skillnad det har blivit på Mere. Jag har ju tyvärr inte så ofta med mig någon som kan ta kort när jag rider. Och jag har vell inte direkt frågat om det heller, men det ska det bli ändring på nu när det blir lite varmare och finare väder. Blackie skötte sig också alldeles utmärkt! Red inte så länge, men i alla gångarter, och vi tränade en del på galoppfattningar vilket han börjar bli riktigt duktig på!
 
Här är några bilder från då. Lovisa tog hur många som helst, så fler kommer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag!

Publicerad 2013-03-29

 
Sören och jag åkte ut med en ny bal till stallet. Haha, hästarna tycker alltid att det är lika spännande och roligt när vi kör in balen. Sören kör bara in i hagen med transporten, så öppnar vi bara baklämmen och buttar ut balen. Och det är sååå spännande! ;) Och Blackie, hur cool är inte den hästen!? Han stod vid transporten, så tog jag bara tag i grimman och skulle prova och gå in i transport, han tveka inte en sekund! Klev bara rätt in! Tuffing! <3
Så höll dom på och racea runt en stund i hagen innan dom smakade på höet. 
 
Fina Blackie!
 
 
 
Bus i hagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mere, April 2012

Publicerad 2013-03-24

 
I april var vi iväg till Trossnäs Terrängbana och på ett par hopptävlingar. Vi kände inte varandra jätte bra, men det gick helt klart framåt. Det var ju galoppen som var det svåraste för oss. Traven började hon faktiskt bli riktigt fin och stabil i. Och överlag gick det riktigt bra med allt! 
 
Början på April.
 
 
 
Nedanför stallet en bit har stallägaren en egen strand som vi får bada med hästarna vid. Här är en av dom första gångerna som Mere och jag tränade på vatten. Vi kom i tillsist, men hon var lite tveksam!
Det här kortet är alltså taget den 2 April förra året!
 
 
Mitten av April.
 
 
 
 
 
Hopptävling i Botorp. 
 
 
"Titthindershoppning" i Vingåker. Jätte trevligt väder...och underlag!
 
 
 
Haha, snyggaste hoppet! När vi kom in på banan tänkte jag visa henne hindret innnan vi startade, hon totalt vägrade att gå i närheten av det, men sen när vi kom i galopp och skulle hoppa var det inga som helst problem!
 
 
Också från Vingåker. Mycket trevligare väder då!
 
 
 
 
 

Första turen till stallet idag.

Publicerad 2013-03-24

 
Hade utsläpp imorse, det gick bra, vi har så snälla hästar i stallet så! =)
Sen mockade jag och fixade allt till mina älsklingar innan jag åkte hem igen. Ikväll har vi stallmöte, så då ska jag ju endå dit igen, så rider jag då. Dessutom har det kanske hunnit bli lite varmare och mjukare i backen. =)
 
Mere & Blackie imorse. Sötisar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stallet x2

Publicerad 2013-03-23

 
Utsläpp imorse, Sören var med, så då gick det som vanligt smidigt! Mockade och fixade till hästarna och sen åkte vi och hämtade två höbalar, som vi ska ha inne till hästarna. Sören får även se till att fixa en bal ute snart! Mm, du Sören...jag vet att du läser!
Sen åkte vi hem igen och kolla film och tog det lite lugnt innan han skulle iväg och jobba. När han åkte till jobbet åkte jag till stallet igen, och red. Jag hade sån tur att Elin och Cissi var i stallet när jag kom dit och dom skulle precis ut o rida en sväng, så fick jag och Mere följa med! Haha... ja.. Ett halvblod, en travarae och en galoppör. Bästa kombon! Dolly, blir lätt lite het, så hon och Elin skulle gå först. Sen skulle Cissi & Medina gå efter och sist jag och Mere! Väldigt bra träning för Mere! Men hon tycker inte om det! Hon skötte sig bra i början, men jag fick inte riktigt den där bra känslan som jag vill ha och på hemvägen vart hon väldigt på och stod mer på stället och galopperade än överhuvudtaget gå framåt. Så inte världens mest givande pass! Haha, både Dolly och Mere var lite väl taggade tror jag! ;) Men alltid trevligt med sällskap! =)
Efter det red jag Blackie och han fick faktiskt gå på ridbanan idag och han var så fiin alltså! Så jäkla mjuk i munnen, inte en massa tjafs, utan han går bara där han ska. Vi gjorde också några galoppfattningar från skritt, som vanligt fina fattningar i vänster galopp och lite svårare i höger! Men han  jätte duktig. Haha, jag trodde definitivt att han skulle knövla vid utgången, som dom flesta hästar, som inte är vana att gå på ridbanan, gör, men icke! Han verkade tycka det var riktigt behagligt och skönt där! Sen skulle vi avsluta med att skritta av en liten tur, men givetvis ville han inte gå från stallet. Suck! Iallafall tog det inte så långt tid innan han gick och sen skötte han sig! Väldigt nöjd med honom idag! Och så jäkla roligt att han är så fin alltså! =) Åh vad jag älskar mina fina hästar!! <3
 
Cissi & Medina till vänster, Elin & Dolly till höger och så Meres GLADA öron! Haha, hon tycker inte om när hon inte får vara först!
 
 
 
 

Lite ledigt!

Publicerad 2013-03-21

 
Blackie fick ledigt både i tisdags och igår, och Mere fick ledigt igår. För det var så jäkla tråkigt väder. Det blåste storm och snöade, usch! Och sen har jag inte alls känt mig motiverad med hästarna alls...
Men idag var det soligt! Då blir man ju genast gladare!  Och jag har haft en toppen dag verkligen! Blackie gick jätte fint! Lite knövel här och där, haha, och så kom vi jätte fint i trav och så helt plötsligt bara totalt tvärstopp - två gånger! Lixom inte minsta lilla förvarning med öronen eller temopo eller liknande. Men annars var han duktig! Vi gjorde några jätte fina galoppfattningar, speciellt i vänster galopp. När vi kom tillbaka till stallet red vi några varv i paddocken och shit va fin han var alltså!! Mjuk och trevlig i munnen och tog fint stöd på tygeln! Gud vad jag längtar tills det blir bättre underlag så vi kan komma igång lite mer!
Mere fick också gå ut en sväng och sen avsluta i paddocken. Fast hon fick ett ordentligare pass där! Så fin som hon kändes idag har hon aldrig vart! Alltså...ja, hon bara gick där hon skulle! Hon kändes som värsta fina dressyrpållen! Såhär överdrivet mjuk och smidig och lätt! Vi red igenom dressyrprogramet och delar ur det. Tyvärr... eller tyvärr kan man kanske inte skriva, men ridbanan är plogad, och det är ju jätte bra, för man har kunnat ridit där hela vintern, utom just dom dagar då det vart blank is, men det är ju endast ett fåtal dagar, men då ligger det en massa snö vid kortsidorna, så man kan ju inte riktigt rida några ordentliga hörnpasseringar. Men det får vi träna mer på när snön är borta. Dessutom är vi kanske inte på den nivån så att det är dom små detaljerna som räknas, utan vi kanske sa börja med att prioritera viktigare saker. Men så jäkla glad över Mere idag alltså! 
 
Mere har fått värsta fina sommarpälsen! Lite har hon vell kvar att fälla, men hon är så slät och mjuk och korthårig så! Jag har klippt henne 1 gång under vintern, vilket var den 26 oktober, sen dess ha hon hållt sig jätte bra! Hon har i princip aldrig blivit svettig trots att vi ridit ganska hårt, och då antagligen inte heller blivit kall eftersom hon inte satt mycket päls alls efter klippningen, så tror verkligen det har vart alldeles lagomt för henne med både täcken och ridning! Fina Mere! <3
 
 
Blackie i hagen idag!
 
 
 

Drömmar...

Publicerad 2013-03-19

 
Det finns vissa saker i mitt liv som jag skulle vilja göra. Sånna saker som man bara skulle vilja ha gjort och vart med om. En av som sakerna som jag hela tiden tänker på, är galoppen. Jag har jobbat i ett galoppstall i sammanlagt lite mer än ett år och det var så jäkla roligt! Jag älskar fullblod och jag älskar fart och det finns inget bättre än det kombinerat! Och galoppsporten är som en helt annan värld! Det är amatörlicensen som jag skulle vilja ta och rida lite löp, jag har ju gått den kursen, men klarade inte tiden för konditionstestet.... Och det är mycket som gör att jag inte riktigt kan få ihop mitt vanliga liv med galoppen så att säga... För det första har jag ju egen häst, eller egna hästar har jag ju! Och dom står där dom står. Och det är inte jätte många galoppstall som man kan ta med två egna hästar till och bo där. Det stallet jag jobbade i gick det ju bra, men det var långa arbetsdagar och sist jag var där (i november, förra året) kände jag bara att jag vart så stressad och hann inte alls med Mere som jag ville. För även om man får jobba med hästar hela dagarna vill jag fortfarande hinna med mina egna hästar utan stress och rida dom seriöst och bra. Och visst, på något sätt skulle det säkert gå att fixa amatörlicensen utan att jobba i ett stall, men jag vill ju inte bara ha den utan jag vill vara seriöst med det! Och verkligen bli duktig och hållas inom det. Och för att få rida något löp överhuvudtaget lär man ju ha någon att rida för, vilket oftast är genom den man jobbar för då... Och jag har kollat om det inte finns något stall i närheten, där man kanske skulle kunna få rida på helger eller liknande, men här runt omkring är det rätt så dåligt med galoppstall. Jag vill för mycket tror jag... och tänker för mycket...Haha...Men ja, vi få vell se hur saker löser sig. 
 
Jag och fina Faahem. <3
 
 

Lördag & Söndag!

Publicerad 2013-03-18

 
I lördags red jag ju som sagt Mere på eftermiddagen. Hon kändes riktigt fin, bra stöd på tygeln och sökte sig nedåt. Dessutom red jag i dressyrsadeln, inte ofta det händer! Jag trivs så mycket bättre i hoppsadeln, men det gick helt okej. Jag tänkte väldigt mycket på min sits och hjälperna och då går hon ju därefter också. Hon gjorde jätte fina galoppfattningar! Känns så himla bra med henne nu, så jag är så glad!=)
 
Igår jobbade jag först 6.00-15.00 och eftersom min fina volvo fortfarande är borta fick jag köra truck, men det gick faktiskt bra! Jobbade tillsammans med Tony så jag behövde inte köra själv! Vi köde kubb, vilket är kortare stockar och dom hamnar seiöst som plockepinn i facken ibland. Och då är det inte så lätt när man ska få iordning på dom, så man får alla rakt och fint igen! Lite svårt att förklara kort. Men som sagt, gick helt okej!
Sen vart det direkt till stallet, och ut en tur på Blackie som började jätte bra, han var fin och  mjuk i munnen. Jätte fin i traven. Vi gjorde även några galoppfattningar från skritt, och han var så jäkla duktig! Och efter några gånger började han även förstå höger galoppen. Så jäkla lättlärd häst alltså! 
Sen på hemvägen började han med sina ideér om att han inte tar stöd, så fort man tar i honom blir han hysterisk, så som han höll på för ett tag sedan, på hemvägen. Jag skulle säga att det är att han vägrar totalt att sammarbeta. Han lyssnar inte och försöker definitivt inte att förstå vad man vill. Nu var ju mina krav lugn skritt på tygel, inte mycket krav alls, men inte ens det funkar. Så då vänder jag tillbaka, åt andra hållet, och då börjar han med att han inte ska gå utan bara kastar sig och backar osv.... Jag blir så ledsen och besviken när vi ha gått igenom det såå många gånger. Han har aldrig fått vunnit, utan jag har fått igenom det varje gång, endå måste han testa. Iallafall så vart han bara mer och mer uppåt och hoppig. Och sen just det där att han bara biter sig fast på bettet. Så efter ett tag tog jag tag i den tygeln han biter sig fast mest i, vilket är höger och höll den jätte kort, så man tvingar in hästen på en liten volt eller att den går runt sig själv kan man vell säga. Meningen med det är att hästen ska inse att den bara kämpar emot sig själv. Efter ett tag när den gått runt, är det meningen att den ska stanna och fortfarande hålla kvar huvudet åt höger, och "släppa" bettet. Jag gjorde detta EN gång med Blackie så gick han jätte fint hela vägen hem! Vi kunde skritta lugnt på tygel, göra halt, fram i skitt sådär jätte fint! Ja, som sagt han ändrar sig fort... Och jag undrar om det kan vara så enkelt att man bara ser till att han tar stöd varje gång han börjar dumma sig så ger han med sig? För när jag tänker på det, varje gång han har gett sig har han blivit sådär mjuk i munnen direkt! Men aja. OM man bortser från det var han jätte duktig! ;)
 
Fin är han iallafall, bus- Blackie!
 
 
Kolla vem som kom och hälsade på när jag jobbade, Sören! Han kör ju truck på veckorna och sen på helgerna brukar han köra timmerbil. Haha, man ser honom till höger i gripen! ;)
 
 
 

Första turen till stallet.

Publicerad 2013-03-16

 
Hade utsläpp imorse. När alla var ute mockade jag och fixade till mina hästar sedan red jag Blackie. 
Mere tänkte jag rida i eftermiddag när jag åker ut, då jag senare har insläppet också. 
Blackie fick iallafall gå ut och skritta på långa tyglar idag. Jag har ju ridit på lite mer nu några dagar, så då kunde han få det lite lugnt. Sen vill jag inte heller att han kopplar ihop ridningen med att han bara ska jobba jämt, utan att det ska vara skönt och avslappnande också, samma sak att man kan gå ut och det blir en lugn tur, som inte är en massa fart och framåt, om man säger så. Så en trevlig men KALL ridtur. =) Han har blivit så himla lugn inne när man gör iordning honom. Haha, fast han ställer sig och slickar på saltstenen helt maniskt ibland alltså! Meres dessutom... För jag gör iordning båda hästarna i Meres box, dels för att det är så träligt att stå på stallgången, för man blir ju lite ivägen för alla andra och jag blir bara stressad av det och sen är Meres box mycket större än Blackies plus att boxdörren är på rätt sida av hästen när man bundit upp den.Och båda verkar trivas med det.
Mere får antingen gå ut eller i paddocken idag, men jag ska rida på samma bett som igår och jobba på lösgörande arbete. =)
 
Ha det bra så länge!
 
 

Bästa dagen!

Publicerad 2013-03-15

 
För det första är det ju fredag. ;)
För det andra vart jag utskriven från skolan.
För det tredje börjar jag jobba för Karlskoga Kommun den 2 April! =)
Sen dessutom har jag världens finaste hästar! Blackie skötte sig jätte bra idag och hans ben kändes fina, lite knövel när vi skulle från stallet, men det skiter jag i! Vi tränade på skänkelvikningar, sluta och galoppfattningar. Han gjorde såå sjukt fina fattningar från skritt i vänster galopp, höger har han dock lite svårare för, men han har ju endå lärt sig så fort! Och vi har ju inte tränat mycket  på det! Jätte nöjd med honom! 
Mere fick gå på ridbanan, med tanke på min nyfunna motivation! ;) Jag testade ett av dom nya betten som jag köpte igår, ett tredelat äppel, eggbett, (ett godkänt bett att tävla dressyren på alltså) och hon var bara så fin! Hon bara gick där hon skulle, inge tjaffsig eller hård i munnen. Vi red igenom dressyrprogrammet till fälttävlan, eller det programmet som oftast brukar vara, några gånger, haha, så nu kan hon det utantill, i princip. Haha, nee, men hon lär sig ju så fort, specillt vid dom ställena där det ska galopperas, eller ännu bättre, öka galoppen! Men det kändes faktiskt jätte bra trots mina ganska höga krav på henne. Så nu är jag taggad!! Anmälde oss till två tävlingar idag. Hoppning, 80 & 90 cm i Karlskoga 30 Mars, och så debutantfälttävlan i Mantorp 19 April. 
Sen var det ju jobbet i Hasselfors idag då. Min älskade maskin (180) skulle ut på andra äventyr och lämnade mig att köra trucken istället... Och jag har vart lite nervös över det, för truckarna är ganska så mycket större än volvon. Jag har ju kört det tidigare och jag vet ju att jag kan, men jag känner mig betydligt mycket säkrare i volvon.. Den trucken jag körde idag väger 60 ton tom, alltså utan timmer i gripen. Med full grip väger den kanske 70-75 ton sammanlagt, det handlar om ganska stora vikter alltså!  Dessutom är det ju fredag, så den som kör mellan 15.00-19.30 kör alltid själv. Eller man kör ju tillsammans med en mätare, men det är ingen mer som kör maskin om man säger så. Och det tycker jag också är lite jobbigt, IFALL det skulle hända något då MÅSTE man ju lösa allt själv. Sen körde vi även mättimmer, så då måste man ropa ett nummer på den läskiga radion till mätaren. Så ja, ni hör, jag hade en tuff arbetsdag! ;) Nee men det gick faktiskt jätte bra och det var riktigt roligt! Så en helt underbar dag har jag haft! 
Imorgon har jag utsläpp på morgonen och även insläpp på kvällen. Så blir mycket i stallet!
 
Blackies gulliga öron, från dagens ridtur.
 
 
Utsikten på jobbet idag. =)
 
 
 
 

Shoppat!

Publicerad 2013-03-14

 
Jag har köpt en ny hjälm, en John Whitaker, så himlans fin! =) Så den ska användas till lite mer "finhjälm". Inget jag kommer använda dagligen och slita på. Haha, säger jag nu... Nej men ah, jag ska försöka hålla den fin! Sen beställde jag även en kavaj och fixade licenser för detta året m.m. Ni hör ju vart detta leder.. Vi laddar upp för tävlings säsong här! Hihi! Men faktiskt fick jag lite motivation igår när Mere kunde gå så jäkla bra på "vanligt" bett och va fan, alltså, skitsamma sen om det går dåligt på tävlingarna, kul att ha nåogot att träna och se fram emot! Haha, vi får se hur länge motivationen håller i sig, men kul att kunna vara lite fina iallafall! Från Hööks kom det med två bett, tredelade, och hästgodis! 
När jag kom till stallet stod Mia och Amanda i full gång med att sadla hästarna, och skulle ut på en ridtur, så då hängde jag och Mere med. Vart en ganska lugn tur i både skritt, trav och galopp. Mere kändes jätte fin i munnen, (idag red jag på pessoat igen) hon lyssnade bra och kändes bara allmänt fin! Kul! När vi kom tillbaka till stallet gjorde jag iordning Mere och sen var det bara att börja mocka och fixa till mina fina sötisar!
Blackie verkade lite trött när jag ställde ut honom på gången, när jag skulle mocka hans box, kände igenom honom, och han var varm i benen. Så vet inte om han gjort något i hagen precis innan dom tog in honom, eller om han härjade i boxen innan vi kom tillbaka från ridturen. Hela han var spånig iallafall, så rullat hade han gjort! Men han kändes lika dan i alla benen, inte skadligt varma, utan mer som dom kan kännas efter man precis har ridit eller rört på sig, så hoppas att det inte är något annat! Så fin är han! Men guud vad jag är seg på kvällarna när jag är där! Speciellt om jag är själv, jag går runt och kollar och hittar på saker att göra, pussar lite på Mere, fyller på lite mer vatten, sopar, borstar svansen, gosar med Blackie, sopar lite till... Så går jag sådär fram och tillbaka mellan deras boxar och gör absolut inget vettigt alls! Iallafall så älskar jag det! När det är så tyst och lugnt, bara jag och mina älsklingar! Kom ifrån stallet vid halv 9...yey, duktigt! 
Imorrn ska jag jobba 15.00 - 19.30, så då blir det hästarna på förmiddagen. Får se om dom får lite ledigt, eller om dom får motioneras lite. Hoppas att det inte är såå jävla kallt imorrn....jag vill ju ha vår nu!!
 
 

Glada hästar!

Publicerad 2013-03-13

 
..för imorse fick dom en ny bal i hagen! Blackie är ju lite mobbad i hagen ibland. Mere och Medina är lite halvsura på honom och han får inte ta för mycket plats, framförallt inte vi maten. Men han finner sig så snällt i det, och sköter sig efter reglerna så att säga. Men vid höbalen idag var han den enda som vågarde ta tag och rycka lite i höet, för den är ju ganska hårt packad, Mere och Medina står bara och drar i nått litet strå och tycker det är jobbigt. När dom stod själva, alltså utan Blackie, fick vi mer eller mindre skära upp hela överdelen på balen och rycka lös hö åt dom, för dom tyckte det tog emot lite för mycket att dra ur höet, så då åt dom hellre inget av den....prinsessorna. Men nu har vi ju Blackie då, som faktiskt orkar anstränga sig lite för att få mat i magen, så vi gjode bara ett hål på toppen på balen, så dom inte sprider ut det så. Får vi se om dom äter!
Idag fick Blackie gå ut på tur med Medina. Han skötte sig bra, lite ofokuserad i början, men sen jätte fin! Vart lite trav, men mest skritt! Och idag på hemvägen gjorde jag några halter, och trots att Medina gick före stod han så snällt och fint på tygel och väntade på att få gå! Fina Blackie, man blir ju så stolt! =)
Mere fick gå ett pass på ridbanan. Och idag gott folk red jag på ett vanligt tränsbett! Eller okej, kanske inte helt vanligt, det är ett kulbett med tre rörliga delar. Men vi red på bara en bettring, när jag ridit på den vanliga ringen på pessoat sitter det ju endå en ring ovanför, som sidostycket sitter i, så det blir ju endå lite hävstång, om man säger, men idag, bara bettring alltså. Och ingen martingal! Jag hade inga stora förhoppningar direkt. Hon var tjaffsig och det kändes stumt i handen, men efter att jag suttit och försökt mjuka upp henne lite i sidorn, samt jobbat på min sits började hon lossna, och på slutet fick hon ett så otroligt fint stöd i både traven och galoppen! Skritt - Inte lika bra. Övergångar - tjaffsig. Halter - katastrofala... Haha. Men jag tror inte riktigt att hon gillade bettet, för hon grejjade väldigt mycket med det just i halterna, så ska prova vanligt tredelat nästa gång. Känner mig så otroligt glad, just detta med att rida på vanligt bett har varit ett stort problem för mig och Mere och det bli ju även då svårt på tävlingarna, eftersom man inte får rida på vilket bett som helst i dressyren. Men det funkade idag, kanske inte vart världens snyggaste, men jag hade full kontroll! Haha, eller nästan iallafall. Det är en häst i stallet som har fått en spark, så han har fått stå i en lite mindre hage själv, och den ligger precis bredvid ridbana. Nu börjar hästen bli bättre verkar det som, för han hade en massa bus för sig när jag och Mere red förbi. Och jag var så stolt över Mere för hon var så opåverkbar. Full fokus på ridningen, kollade inte ens åt hans håll helt koncentrerad på mig. Men sen rätt var det var så gjorde han något hopp precis bredvid oss, så Mere bara körde upp huvudet och drog iväg, nästan hela långsidan! Haha, som är typ 40 m...., haha, minus 10... eftersom det är en massa snö... Riktig åktur för mig alltså! ;) Nee, men förutom det och dom katastrofala halterna kändes hon jätte fin! Så nu känner jag lite motivation med just dressyrmomentet som är i fälttävlan igen! 
 
Kolla så glada! Blackie, Mere & Medina.
 
 
Mina. <3
 
 
Gud vad jag älskar denna häst! <3
 
 
 

Jobbat!

Publicerad 2013-03-13

 
Har som sagt jobbat nu måndag & tisdag 6.00-15.00 och det har faktiskt gått riktigt bra, såå roligt så! 
Efter jobbet har jag åkt raka vägen till stallet! Blackie har ju vart så himla fin nu i några dagar. Lite knövlig när vi ska från stallet, men nu ger han sig fort, så jag gör ingen grej av det. Resten av ridturerna har han vart heelt underbar alltså, skitfint stöd på tygeln, lugn och lyssnar! Vi har börjat trava lite längre sträckor och även lagt in små galopper. Senorna känns jätte fina, så det är ju skönt! Lixom allt bara funkar så bra med honom, i helgen körde vi en del skänkelvikningar över vägen dom börjar han bli riktigt duktig på. I måndags provade vi även lite sluta, som funkade bra. Allt underlättar ju så när dom är fina i munnen! Lika fin var han igår, och vi provade att fatta galopp från skritt. Vi galopperar ju inte många språng, men vill att han lär sig det. Att fatta från skritt eller halt hjälper till med så mycket. För det första blir det ingen slängtrav in i galopp, utan det blir ett rent galoppsprång direkt från skritt, sen är det också väldigt bra träning, speciellt för hästar som har lite svårt att samla sig. För varje galoppfattning blir hästen lite, lite starkare och orkar lite mer. Det krävs även en ganska bra balans från hästen som då tränas upp. Sen får dom verkligen känna efter vad man vill, och lära sig att just att det där är en fattning, samt lära sig ta stöd på ytter osv. Jag tycker inte om att fatta galopp med hjälp av ett hörn, eller liknande,utan tycker att dom ska kunna ta en fattning och ha så pass mycket framåtbjudning att det funkar. Nu har jag alltid haft väldigt pigga och framåt hästar där framåtbjudning inte vart ett problem, om man säger så. Men det är bara att träna tills det funkar!!
Tillbaka till Blackie då, först fattade han inte alls vad jag ville, utan vart mer uppåt, men sen fick han till en jätte fin fattning i vänster galopp. Lite svårare i höger, men det ska tränas mer på, det är ju ingen panik om man säger så.
Mere har vart lite halv tjaffsig, vi har tränat mer på byten, vilket funkat bra, ett xx antal galoppfattningar! Mycket vänster galopp - halt - höger galopp - halt - vänster galopp osv. me ca 5 galoppsprång i varje. Riktigt fin där! Det som inte riktigt känns bra är ju som sagt att hon vart tjaffsig och inte vill ta stöd och ja, sånna tråkiga saker. I går red vi extremt samlad galopp och gick i sluta. Åt vänster går hon bra, men höger funkar inte alls, så ja, ni hör ju vart preblemet ligger - hos mig. Jag får inte alls med vänster sida på henne och det är framförallt vänster tygel hon biter sig fast i. Måste verkligen jobba på min sist och inverkan på hästen alltså. För det är ju ofta så, eller ofta,  jämt- är det så när det gäller olikheter i hästens sidor m.m att det beror i princip alltid på ryttaren. Jag har alltid varit väl medveten om hur viktig sits och balans är vid ridning tills för några år sedan då jag red för en så jäkla duktig tränare alltså då vart jag extremt medveten om det! Hon förklarade allt så himla bra, och hon kunde verkligen säga "så höjer du innerhanden, bara nån centimeter" så gjorde jag det och allt bara funkade! Helt otroligt! Haha, hon är lite barsk och ser ALLT! Och det är verklige bara ren sitsträning hos henne alltså, men det är så nyttigt!! Hon fick mig verkligen att förstå hur känsliga hästar är, och vad mycket en liten ändring kan göra! Så när jag har problem med något (ganska ofta, haha) försöker jag alltid känna efter vad jag själv hålls med, o hittar jag felet och rider rätt, går hästen därefter! Tusen tack till denna underbara tränare, som jag förövrigt ska försöka boka in en tid hos här snart igen, för det ger så otroligt mycket! 
 
Blackie väntar på att få gå ut i hagen igen, efter ridturen.
 
 
Hans fina öga.
 
 
 
 
 

11 Mars

Publicerad 2013-03-11

 
Idag är min födelsedag! Jag blir hela 23 år! Hihi! Iallafall.... var det inte det jag skulle skriva om, utan att uppdatering om helgen m.m kommer, men idag orkar jag verkligen inte! Men jag kan iallafall säga att Blackie ligger nog högst på topplistan för tillfället! Dom senaste 3 dagarna har han vart sådär grymt underbar! Fy vilken fin häst säger jag bara!! Vi har ridit lite längre och ökat på traven ganska mycket samt några galopper, och han är bara så duktig! Och senorna känns jättefina! Så stort PLUS på han! Mere har vart lite mer tjaffsig, men såå! Nu har jag redan skrivit längre än vad jag tänkt. Nu ska jag gå och lägga mig, för imorrn blir det ytterligare en dag i 180n, min fina maskin alltså, sedan till två fina hästar! <3
 
Natti Natti
 
 

Solsken!

Publicerad 2013-03-09

 
Både igår och idag, så jäkla skönt!
Igår fick Blackie ledigt. Mere fick gå ut och galoppera tillsammans med Medina. Hon ligger ju alltid på lite mer när det är andra hästar med, men hon fastnar inte längre, utan kändes riktigt fin och lyssnade bra! Vi jobbade i ett ganska lugnt, jämt tempo en lite längre sträcka just för konditionen, haha, dock tror jag det krävs lite mer och längre sträckor för att Mere ska jobba upp den, för hon blir i stort sett aldrig trött eller anfådd efter vi har galopperat. Men hon har nog en grym grundkondition, så det är ju bra! =)
Idag ska Blackie få gå ut och röra lite på sig. Som vanligt är det mycket grunder med honom, jag har inte varit så noga med att han håller form i övegångar m.m utan bara att han lyssnar på hand och skänkel. Men det ska vi nog ta och börja med nu, så han får lite mer krav på sig. Halterna funkar helt perfekt, inget att klaga på där! Jag skulle vilja ha honom lite mer framåt i övriga gångarter, han har inte direkt bråttom... om man säger så... Men han är väldig trevlig i formen iallafall!
Mere ska få jobba mer samlat idag, troligtvis blir det ut då ridbanan inte är så bra för tillfället. Mycket galopp och övergångar, ska även köra lite byten hade jag tänkt. Vill få henne i en låg, ganska djup form med fint stöd på bettet, samt lugn och vänta på mina hjälper. 
 
På väg hem, efter galoppen!
 
 
 

Fint väder!

Publicerad 2013-03-07

 
Precis som önskat! Skolan imorse då, gick helt okey! Sedan åkte jag till arbetsförmedlingen för så kallad uppföljning. Sen till stallet!
Tog av täckena på Mere & Blackie, så dom fick lufta pälsen lite. Ojj vad dom vart busiga! Haha!!
Mere fick gå ut en tur tillsammans med Mia & Nikita. Vi körde lite skritt och trav och när vi vände hemåt körde vi galopp en ganska lång sträcka. Mere kändes jätte fin, mjuk och trevlig i munnen. Jag gjorde några enstaka byten, hon blir bara bättre och bättre. Galoppen kan hon gå super samlat i så hon kan nästintill stå på stället och galoppera! Och det är ju så jäkla kul när man tex sitter och skrittar och bara kan dra bak "ytterskänkeln" lite så fattar hon lugn samlad galopp i fin form och känns bara riktigt välriden! (För en gång skull!;)) Hon är så himla rolig att rida verkligen! Visst hon är svår i munnen och lite för framåt ibland. Men hon är ju så jäkla stark och smidig i kroppen! Dessutom har vi blivit så mycket mer samspelta med varandra nu. Så riktigt rolig tur på henne!=)
Blackie fick som vanligt gå ut, lite knövel just vid stallet när vi skulle iväg, men han gav sig fort idag. Som vanligt mjuk och trevlig i munnen. Vi travade och tog en liten galopp! Ihhh!! Han är vekligen helt okomplicerad när han är på det humöret, gör precis allt man ber om, inga konstigheter alls! Benen känns jätte fina, helt kalla och inget svullet eller liknande, trots att han faktiskt har härjat en del i både hagen och på ridturerna. Så det är nog ingen fara att sättta igång honom lite mer. =)
 
Haha, Mere & Blackie busar i hagen!
 
 
Blackie!
 
 
 
Mere vinner lätt innan Medina och efter henne, som trea Blackie!
 
 
Mitt hjärta smälter, är hon inte så underbart fin! <3 Mereli.
 
 
 

Jobb!!

Publicerad 2013-03-06

 
Fick jobba idag, i min favorit maskin, i Hasselfors! =) Samma skift som Sören. Så det är skönt då kan jag bara ringa om jag behöver hjälp med något, haha! I alla maskiner finns det ju en sån här komradio så man kan prata med varandra om vad som ska göras eller om det är problem eller ja, vad som...en del dåliga skämt dras vell där också.... Men den är jag för feg för att ropa efter hjälp i så då ringer jag till stackars Sören stup i kavrten istället.....haha... Men endå,  idag gick det riktigt bra, inga stora misstag. Så jobbade 6.00-15.00, timmarna bara flyger förbi i den maskinen! ;)
När vi slutade åkte vi till stallet och mockade och fixade hö och vatten m.m. sen ringde Sörens telefon, så då var det verkstan som har MIN BMW på lagning. ;) Det var tydligen ett hjullager som var trasig, eller hur man nu säger det.. Skitsamma, bilen var klar iallafall, så då åkte vi till Örebo och hämtade den, samtidigt när vi endå var där hoppade jag in på Till Häst, där jag köpte ett nytt täcke till Blackie. Sedan tillbaka till stallet där jag provade täcket, han vart sååå fin! Tyvärr tog jag ingen bild, vilket var lite dumt, för så rent och fint lär det aldrig vara igen... Både Blackie & Mere fick en ordntlig rykt, vilket dom verkade gilla!  Pälsen kändes som silke när jag var klar med dom!  Haha, ingen pälsglans där inte! ;)
Imorrn blir det troligtvis skola igen, om inte någon otroligt snäll människa ringer så jag kan få jobba några dagar till. Men annars överlever jag nog, är kortdag imorrn tror jag. Hoppas på fint väder!
 
Bild på Sören i hans lilla skitmaskin. Jag håller koll så han gör sitt jobb! ;)
 
 
Älskade häst! <3
 

Två fina hästar idag!

Publicerad 2013-03-05

 
Blackie ville som vanligt inte bort från stallet, men han gav sig ganska fort. Som sagt, tycker fortfarande där är väldigt konstigt när han bara går från att vara riktigt istadig och bara tänka bakåt till på 1 hundradels sekund bli positiv och framåt, bara sådär! Men han har slutat med att vända när vi är ute och rider, inte för att det hände mycket, men några gånger på en ridtur, men nu har han inte testat det en enda gång, så tror han börjar ge med sig lite även om det fortfarande är tjaffs när vi ska från stallet, men det är bara nån jäkla fix idé han fått.
Resten av ridturen gick jätte bra och vi tog några små fjuttiga galoppsprång!!! Det var så roligt!!
Han verkar ha väldigt trevliga gångarter måste jag säga, väldigt mjuka och fina! Mere har ju mer stötiga gångarter. Hon rör sig bra. Eller, ja, beror ju på vad du jämför med, men hon rör sig helt ok, men inte lika sköna gångarter som Blackie. Han är ju väldigt okomplicerad när han är "Snälla Blackie". Ifrågasätter inte ett dugg utan lixom bara gör sakerna man ber om. Och han var precis lika fin och mjuk i munnen i galoppen, haha, eller iallafall i dom få galoppsprången vi tog! Guud va jag ser fram emot när vi kommer igång lite mer! Han är såå otroligt fin att rida alltså! Som sagt, lite konstiga ideér om saker, men annars känns han riktigt fin! =) 
 
Mere låg o sov i hagen när jag skulle hämta henne. Lite udda, det brukar hon aldrig göra. Men hon var inte sjuk eller dålig så hon var vell bara trött.
Vi red ut och började jobba mycket med formen. Hon fick trava på och vi körde lite sidvärtsrörelser över vägen. Sen jobbade vi på galoppfattningar där hon börjar bli riktigt fin och börjar hålla formen genom hela fattningen. Körde även några byten, som hon också börjar bli duktig på. Vi kan gå mer samlat och hon stressar inte lika mycket genom dom. Sen red vi en väg där hon fick galoppera på lite, man får ju hela tiden sitta och känna efter på tygeln, men hon har blivit såå mycket bättre med att inte köra upp huvudet och bara springa. På hemvägen vart det lite blandat trav/galopp & skritt och hon kändes så himla fin! Kände att vi absolut blivit mer samspelta. Jag vet exakt vart jag har Mere och vart knapparna sitter så att sejja. Sånt samspel mellan oss har jag inte tidigare känt. Givetvis har vi mycket kvar att jobba på men det kändes så jäkla bra idag alltså! Så är supernöjd med båda mina älsklingar idag! <3
 
En trött Mereli! Ser lite otäckt ut om man inte visste att faktiskt hela hästen ligger där!! Konstig vinkel...
 
 
Sööthäst!
 
 
 
 

Igår, måndag.

Publicerad 2013-03-05

 
Det var verkligen inte meningen att jag skulle till skolan igår. Vart från början sen när jag skulle åka, när jag kom utanför dörren halkade jag! Sen skulle jag hoppa in på OK och köpa nått att dricka, näe då hittade jag inte plånboken, så fick panik och letade igenom båda väskorna och hela bilen. Så fick åka hem igen och kolla, och sen var jag ju ännu mer sen men hittade till slut plånboken i ena väskan.... Hade verkligen ingen lust att komma sent till skolan, haha då skippar jag den hellre. Men eftersom jag är en så ordentlig tjej så åkte jag iaf, men efter ett tag började de låta jätte mycket i bilen och det kändes dom hjulen skulle lossna så då åkte inte jag längre!! Körde bara bilen till Hasselfors. Så det vart ingen skola.....så tråkigt..;)
 
I vilket fall, hästarna då!
Blackie fick som vanligt gå ut på skritt tur, vilket inte borde vara så konstigt vid det här laget, men tydligen är det väldigt jobbigt att lämna stallet. Så det var lite bråk, och han hoppade åt sida, eller egentligen klev han vell åt sidan, men jag hade absolut ingen balans då, så jag ramlade av..... Suck. Tillsist kom vi iallafall förbi och resten av turen skötte han sig som vanligt jätte bra! Finns ju inte så mycket mer att säga.. Vi körde lite flyttningar för skänkeln vilket han börjar förstå bra! =)
Mere fick också gå ut en sväng. Vi jobbade inte jätte mycket på formen idag, utan mer det här med att vänta på "signal" så att säga. Vart mycket tempoväxlingar, galoppfattningar och byten. Där jag då vill att hon ska vara lugn och vänta och inte bara chansa eller börja ladda innan hon vet vad vi ska göra. Hon blir alltid lite hård i munnen när vi gör det, men det bryr jag mig inte så mycket om, utan vill mer att hon ska lyssna på hjälperna, än att gå i form. Det funkade bra, men man får ju kanske inte bästa känslan när hon blir lite sådär.
Men överlag nöjd med båda två!
 
 

Idag.

Publicerad 2013-03-03

 
Jahopp, dags för uppdatering om Blackie och Mere.
Redan när jag precis hoppat upp och vi skulle skritta iväg kände jag att han hade tankarna "bakåt" om man säger så. Och mycket riktigt hann vi inte mer än några meter innan han började, precis som igår. Backade, tog inte skänkel och bara går inte fram! Idag kortade vi iallafall ner vårat lilla bråk till inte ens 5 minuter. Så han gav sig fort. Efter det skötte han sig (som vanligt) utmärkt ända tills vi kom till stigen i skogen, som leder tillbaka till stallet. För där var det givetvis tvungen att springa älg! Suck! Så där blev han lite rädd och ville vända, vilket jag kan ha förståelse för! Men vi kom förbi och efter det vart han lite stissig vilket också är förståeligt. Men sen när vi bara skulle över vägen till stallet, då började han knövla, som han gjort tidigare, att tar man i honom blir han hysterisk, och han blir väldigt "uppåt" står och studsar och hoppar och ja...sånna dumheter. Så fick bli lite arg på honom så han gick framåt iallafall och tillslut gick han fint på tygel hem. Så hoppas att det var älgarna han fick lite "återfall" av och inte att han börjar testa det igen ....Så lite sådär var det idag. Men vi travade iallafall lite också, där han kändes grymt fin! Längtar så tills vi kan komma igång lite mer!
Mere fick ett pass i paddocken och hon var riktigt, riktigt fin idag! Lugn och sammarbetsvillig och kändes även väldigt mjuk i munnen. Vi red igenom dressyrprogrammet några gånger, annars var det dåligt med den "planerade ridningen". Men jag är otroligt nöjd med henne! Hon har nog aldrig känts så fin tidigare. Finns nog inte så mycket mer att säga än det. Hon var bara otroligt fin! <3
 
Imorgon hoppas jag på bättring från Blackies sida och att han funderar på sina dumheter och skärper till sig. ;) Och Mere vill jag givetvis att hon fortsätter är så fiin!
 
 

Dagens planer!

Publicerad 2013-03-03

 
Idag ska vi ut i solen! 
Blackie SKA gå sin vanliga skrittur.  Vi får se hur långt tid det tar.. .
Mere kommer nog få gå på ridbanan.
 
Uppdatering om vilken Blackie som jag fick med mig idag, kommer ikväll!  ;)
 
 

Att träna på!

Publicerad 2013-03-03

 
Både jag och Mere har lagt oss till med dåliga ovanor pga varandra då. Därför ä det jätte bra att rida flera hästar. Och sen jag börjat rida Blackie märker jag en hel del saker på Mere där jag låter henne komma undan m.m. Nu pratar vi om när man jobbar på formen framförallt. Att jag inte riktigt känner när hon biter sig fast i bettet, gör hon det mycket känner jag givetvis, men när det är det där lilla. Blackie är så otroligt mjuk och fin i munnen, ja vet att jag tjatar om det, men faktiskt tycker jag det är värt att nämna haha, varje gång.. ;) Han behöver man bara korrigera lite grann så får jag det där fina stödet. Där vill jag ju också att Mere ska gå. Men då har man något att jämföra med, hur det ska kännas. Sen finns det mycket andra saker som är upp till mig att träna på fast det är tråkigt.
 
* Rakriktning.
Jag måste bli bättre på det. När jag rider Mere jobbar jag mycket på formen, och vi gör det rakt fram, men att gå i en rakt linje (tex uppridning i dressyrprogram) där man siktar på en punkt och sen ska rida rakt dit blir Mere lätt vinglig och vi har inte den rätta balansen. Fast på dressyrpogrammen vi ridit (typ 3) fick vi nog 7:or på alla uppridningar mot domaren, men mer träning på det!
 
* Dressyrprogram.
Också där måste jag bli bättre på att rida igenom programmen och delar ur programmen. Det är lätt att sitta och rida och hästen känns fin när man hela tiden gör det som känns bra. Tillexempel fattar galopp när Mere känns lugn och fin, gör halt när hon har ett bra stöd osv. Men när man rider ett program, då ska man fatta galopp vi exakt H eller göra halt vid X oavsett hur hästen känns. Så jag måste börja planera mer i min ridning.
 
* Sitsen.
Jag sitter väldigt snett i sadeln. Jag har blivit mer medveten om det, men viker mig i sidan ofta, speciellt i höger varv. Trampar ner olika mycket i stigbyglarna. Har olika mycket stöd i tyglarna. Man ska ju ha det på yttertygeln hela tiden, men i vänster varv har jag oftast mer stöd på inner, vilket gör att hon blir sned. Vart jag "har" sittbenen måste jag också tänka på, samma sak att inte spänna mig i axlarna. Finns hur mycket som helst att träna på där! För att inte tala om att sitta ner i sadeln i trav.....
 
* Att vänta.
Mere ska vänta på mig, inte slänga sig iväg och gissa vad vi ska göra utan vänta på en galoppfattning, vänta på skänkel,koncentrera sig på nuet, och inte stressa. ( haha, inga problem för Blackie inte..han måste istället bli snabbare på att svara.) Helt enkelt lugna ner sig överhuvudtaget.
 
Det finns givetvis väldigt mycket mer vi måste träna på, men det här är några av våra nästa steg om man säger så!
 
 

Tålamod...räkna till tio...

Publicerad 2013-03-02

 
Idag har mina hästar inte alls vart snälla!! Men jag ska skriva vad vi har hittat på dom senaste dagana först!
 
I torsdags fick Blackie gå ut och skritta med lite trav (jaa, som vanligt!) Vi red upp till trevägskorsningen, han skötte sig hur bra som helst, just när man går från stallet kan han vända 1-2 gånger, men då vänder jag bara tillbaka så inga större dumheter, fram tills idag.....haha...
Mere fick också gå ut en tur. Vart lite vanlig ridning för henne. 
 
I fredags var jag och Sören till Marieberg Galleria i Örebro. Där vi hittade lite smått och gott. Jag var till Hööks där jag köpte ett par lackade boots med fårskinn, för Mere får så lätt skav, och ett par vanliga gummiboots. Och vantar till mig!
Sen åkte vi till mamma en stund, tillbaka till Karlskoga och ja...vi flängde runt överallt tyckte jag. Tillsist fixade vi i stallet. Båda fick ledigt.
 
Sen idag då! LÖRDAG. Hade jag utsläpp på morgonen, Sören var med så det gick smidigt, mockade och fixade lite, sen tog jag in Blackie och gjorde iordning honom och vi begav oss ut på äventyr!
Vi kom vell 20 m från stallet kanske, så började han vända och vägrade gå. Så på den sträckan 20 m - ca 60m från stallet stod vi i två timmar. 2 steg fram 30 tillbaka typ.. Han hittade på allt för att slippa gå framåt. Vände, backade, gick på sidan, stegrade, stod och grävde med frambenet, bet sig fast i bettet, trängde sig in i den där J*VLA syrén häcken...ja, ALLT verkligen! Men där ska Blackie veta, att sånt där har jag oändligt med tålamod och jag ger mig aldrig! Så nästan exakt på minuten när det gått 2 timmar var det som att trycka på en knapp och han gick framåt, kollade inte på nått, öronen framåt och fint på tygel! Så red någon kilometer och sedan vände jag hemåt, och när vi kom tillbaka till vårat älskade "bråkställe" vände jag honom från stallet igen för att testa, ingenting gjorde han! Gick dit jag ville, ifrågasatte inget alls. Lite schitzo....faktiskt! Just det där att han bara helt plötsligt byter! Ena sekunden vägrar han göra något jag ber om, sen nästa då går han helt perfekt alltså! När han går fint finns det lixom inget att träna på om man säger så. Jätte fin i munnen och lyssnar bra också! Men jag oroar mig så för hans skada när han håller på sådär...Det var första ridturen. 
Andra ridturen var ju då Mere, som fick gå ut. Hon var inte alls trevlig, inget fokus, osammarbetsvillig, tjafsig och vägrade lixom att "ta tygeln". Så vart en kort tur ut och sedan ett pass i paddocken. Och numera kan jag ju faktiskt få igenom saker med henne utan att hon blir okontakbar, så även där fick vi tjaffsa lite, men sen vart hon så jäkla fin alltså! Har nog aldrig haft ett sånt fint och stabilt stöd på tygeln! Så kändes väldigt bra efter, min fina tjej!! <3 Kände även på Blackies ben nu på kvällen, dom var kalla och fina, så jag kan andas ut! Puh! 
Tålamod var ordet!
 
Mere! (innan ridturen)
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela