Två fina hästar idag!

Publicerad 2013-03-05

 
Blackie ville som vanligt inte bort från stallet, men han gav sig ganska fort. Som sagt, tycker fortfarande där är väldigt konstigt när han bara går från att vara riktigt istadig och bara tänka bakåt till på 1 hundradels sekund bli positiv och framåt, bara sådär! Men han har slutat med att vända när vi är ute och rider, inte för att det hände mycket, men några gånger på en ridtur, men nu har han inte testat det en enda gång, så tror han börjar ge med sig lite även om det fortfarande är tjaffs när vi ska från stallet, men det är bara nån jäkla fix idé han fått.
Resten av ridturen gick jätte bra och vi tog några små fjuttiga galoppsprång!!! Det var så roligt!!
Han verkar ha väldigt trevliga gångarter måste jag säga, väldigt mjuka och fina! Mere har ju mer stötiga gångarter. Hon rör sig bra. Eller, ja, beror ju på vad du jämför med, men hon rör sig helt ok, men inte lika sköna gångarter som Blackie. Han är ju väldigt okomplicerad när han är "Snälla Blackie". Ifrågasätter inte ett dugg utan lixom bara gör sakerna man ber om. Och han var precis lika fin och mjuk i munnen i galoppen, haha, eller iallafall i dom få galoppsprången vi tog! Guud va jag ser fram emot när vi kommer igång lite mer! Han är såå otroligt fin att rida alltså! Som sagt, lite konstiga ideér om saker, men annars känns han riktigt fin! =) 
 
Mere låg o sov i hagen när jag skulle hämta henne. Lite udda, det brukar hon aldrig göra. Men hon var inte sjuk eller dålig så hon var vell bara trött.
Vi red ut och började jobba mycket med formen. Hon fick trava på och vi körde lite sidvärtsrörelser över vägen. Sen jobbade vi på galoppfattningar där hon börjar bli riktigt fin och börjar hålla formen genom hela fattningen. Körde även några byten, som hon också börjar bli duktig på. Vi kan gå mer samlat och hon stressar inte lika mycket genom dom. Sen red vi en väg där hon fick galoppera på lite, man får ju hela tiden sitta och känna efter på tygeln, men hon har blivit såå mycket bättre med att inte köra upp huvudet och bara springa. På hemvägen vart det lite blandat trav/galopp & skritt och hon kändes så himla fin! Kände att vi absolut blivit mer samspelta. Jag vet exakt vart jag har Mere och vart knapparna sitter så att sejja. Sånt samspel mellan oss har jag inte tidigare känt. Givetvis har vi mycket kvar att jobba på men det kändes så jäkla bra idag alltså! Så är supernöjd med båda mina älsklingar idag! <3
 
En trött Mereli! Ser lite otäckt ut om man inte visste att faktiskt hela hästen ligger där!! Konstig vinkel...
 
 
Sööthäst!
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: AnnMarie

Publicerad 2013-03-05 19:59:52

Hon är nog överhettad och därför trött. 400g vintertäcke är för mycket nu när solen värmer upp mot 10-15 plusgrader på dagen :-) Svårt med täcken på klippta hästar nu på våren..

Svar: Ja usch, det är jätte svårt! Hon kändes inte speciellt varm eller något när jag tog in henne, men kan mycket väl vara det! Det är jag som är jöpplig med att hon ska bli kall... =) Haha, fast hon slapp åtminstonde ridtäcket idag när vi red! ;)
Alexandra None

Postat av: AnnMarie

Publicerad 2013-03-05 22:47:03

Totte har varit för varm i flera omgångar nu när temperaturen vänt över till plus. Just nu går han med ett tunt våffeltäcke inne och ett 100 grams regntäcke över ute. När han hade för mycket på sig var han seg och trött, rullade sig som en galning så fort man tog av honom och så såg man att han ångade precis efter han kommit in om han stod naken i boxen. Han har nästan ingen päls än så länge men han mår mycket bättre nu när han har mindre på sig.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Arkiv

Prenumerera och dela