Torsdag 16 Maj

Publicerad 2013-05-16

 
Jag har vart så trött på allt i veckan. Det känns som jag inte har tid med något. Och det har vart så mycket att fixa i veckan. Höbalar både ute och inne har vi fixat. Och Blackie har även blivit rakad. Han har så jäkla mycket päls, eller hade rättare sagt. ;) Han kom nog lite fel i päls sättningen, när han kom till mig hade han ju verkligen ingen päls alls. Men sen efter ett tag satte han vinterpäls och ja...sen har det inte hänt något. Och jag har väntat och väntat på att han ska börja fälla, men icke! Inte ett hårstrå fäller han, bokstavligt talat! Så i tisdags rakade jag honom. Han skötte sig jätte bra! Lite otålig vart han efter ett tag, men annars jätte snäll! Tycker det e så skönt att veta att hästarna går att klippa sen till vintern. Jaa, det är ett tag dit men endå! ;) Så nu ser han ut som en häst igen! Ett fint fullblod med glänsande hårrem ist för en liten raggig ponny.... ;)
Idag red jag två helt sjukt bra pass på båda två i paddocken. Blackie kändes mjuk och fin och lyssnade jätte bra. Jag höjde kraven lite på honom. Jag vill att han kommer ihop lite mer, så han inte blir för låg. Även att han ska bli stabilare. Det funkade bra och nu ska vi försöka komme igång lite mer med hoppningen bara, så ska vi försöka ta oss ut på nån liten tävling. Och givetvis ska vi även testa terränghinder! När vi var klara i paddocken skrittade vi ner till sjön. Haha, Blackie blir helt galen i vattnet. Han bara ställer sig och slår med benen i vattnet. Och det skvätter överallt!! Han känns förövrigt jättefin i benen så nu tycker jag vell att jag kan börja rida mer "på riktigt" utan att oroa mig för senan. Men väldigt nöjd med honom idag!
Mere fick oxå gå i paddocken. Och för en gång skull gick hon helt stadigt på tygel! Höll inte på  grejja en massa och slänga med huvudet utan gick bara där hon skulle. Guud vad roligt det  var! Det är precis det vi tränar på just nu och det går framåt! Hon höll sig dessutom väldigt lugn, ah, jätte nöjd med henne oxå! Så nu känner jag mig super peppad på allt med hästarna! Och nu ska jag vell ha tid att rida ordentligt iaf, när allt annat till hästarna är fixat. =)

Blackie

Publicerad 2013-05-12

 
Jag tycker bara mer och mer om honom. Det blir väll givetvis ju längre man har en häst. Han är så himla trevlig och speciell! Väldigt charmig och utrycksfull! Otroligt glad att jag köpte honom, och jag tor jag kan lära mig mycket av och med honom. =)
Idag fick han gå ett ganska lätt pass på banan. Han var lite halvtjaffsig och busig... Haha, men där emellan går han skitfint! Jätte trevlig i munnen och mjuk. Efter ridpasset red vi ner till sjön där Blackie tyckte det var väldigt roligt i vattnet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fiina killen! <3
 
 
 

Tävlingen!

Publicerad 2013-05-12

 
Jag vet inte riktigt om jag är nöjd eller besviken eller vad jag är..men det gick vell endå helt ok! 
Jag startade sist i min klass. Och hade kl 11.42 som starttid till dressyren. Så vi behövde inte åka från stallet förrens runt 7 trots att det var en bit att åka. Kl 6 var vi i stallet och tog ut hästarna, Mere fick oxå gå ut en snabbis för annars blir hon så stressad. Sen fixade vi allt i stallet, mockade osv eftersom vi antagligen skulle komma hem ganska sent. Packade in alla saker och hämtade in Mere igen, givetvis hade hon rullat sig! Men knopparna höll iaf...eller knoppar och knoppar...dom 4 översta vart bra, sen har Mere knappt någon man, eftersom täcket har legat och slitit där. Det tog ca 3 timmar dit ner och Mere skötte sig fint i transporten! Vackert väder oxå! =)
 
Dressyr, debutant 2011: Gick helt ok! Absolut inga bra poäng, jag fick inte alls ner henne i bra form och hon var lite tjafsig. Men vi gjorde allt som skulle göras och hon vart inte stressad eller dum. Aningen spänd därimot men kan ju bero på ryttaren också. Jag red inte riktigt ordentligt och satte inte mycket krav på henne alls. Men 57.24 %. Så iallafall godkänt.
 
Hoppning, 95 cm: Gick skitbra! Mere lyssnade hela tiden, vart inte stressig och hoppade som hon skulle. Otroligt nöjd med den! Felfritt!
 
 
 
Sen var det vetrinärbesiktning, vilket hon gick igenom, gå terrängbanan, äta och en liten väntan tills terrängen där vi hade starttid kl. 15.58. 
 
Terräng, 90 cm: Redan på framridning kände jag att Mere blev sådär...konstig... Detta hände även förra året när vi var till Mantorp och tävlade och skulle rida terrängen, där jag fick avbryta för Mere bara tog av i full sken..
Man vet lixom inte vart man har henne, jag känner inte alls igen henne och hon började kolla på saker och får för sig en massa (att hon inte ska gå, eller ska bara ut osv). Så det vart bara några språng för oss på framhoppning, sen försökte jag bara att hon skulle hålla sig lugn. Starten gick och vi kom iväg som vi skulle dvs. framåt men INTE sken...;) Hon hoppade jätte fint och låg på lagomt mycket. Men kändes som sagt inte alls som hon brukar. Kollade på lite saker och kändes inte riktigt med. Men det flöt på bra ända tills vi kom till vattnet, tvärstopp! Hon fick kolla lite och sen kom vi över. Sen fortsatte det bra tills näst sista hindret på banan...ett litet jäkla skitdike...vi har hoppat så mycket större och bredare diken! Men ja. jag red inte ordentligt och kom dåligt emot, sen låg ju även framhoppning precis bredvid, dit hon gärna ville dra sig. Men vi kom över där tillslut också och kom i mål. En bra bana med mycket typhinder. (2 trappa ner, upphopp, stock, oxer, låda, ris, dike.......;))
Så ja, jag vet som sagt inte riktigt vad jag tyckte om dagen. Jag ska ju egentligen vara nöjd med tanke på tidigare tävlingar...(ska skriva om dom nån dag, så ni ser vad mycket hon faktiskt endå har utvecklats sen sist) och hon har inte alls mycket erfarenhet av just heldagar med tre moment eller mycket tävlingar. Men jag antar att det är lite av en mognadsgrej också. Hon behöver komma ut och vänja sig. Jag tror inte riktigt att hon pallar när det blir så långa dagar och tre grenar och mycket hästar osv. Hon hon stänger bara av då. 
Så Mere var faktiskt jätte duktig! Skötte sig bra även utanför tävlingsbanorna och i transporten, trots väntan. 
En väldigt rolig dag var det iaf! =) Nästa fälttävlan är den 1 juni för oss. =)
 
 
 
 
 
 

Träning i Mantorp!

Publicerad 2013-05-10

 
Mere  var som vanligt pigg och framåt. Vi tränade inte direkt på något speciellt sådär. Utan jag ville mest att vi skulle komma ut och hoppa iallafall några terränghinder innan första starten. När jag red fram sprang hon och kollade på en massa, typ allt. Hinder, grenar, stenar m.m. Så jag tänkte att det var en jäkla tur att jag åkte dit innan tävlingen. Men bara man kommer i galopp emot ett hinder hoppar hon allt. Hon kollar väldigt sällan på saker eller hinder då. Så det känns ju bra! Hon låg på lite för mycket tyckte jag. Sen hade jag mina vanliga gummityglar som är så jäkla slitna så det är lixom inga "gummipluppar", eller vad man ska kalla dom, kvar, utan dom har blivit helt släta. Mere vart svettig, vi red genom vattnet ett x antal gånger, mina handskar jag hade på mig var inte alls till mycket hjälp, så det vart aningen hala tyglar.... Haha, syns på videon ibland att jag inte "har" några tyglar eller får grepp ibland efter hindren... Men Mere gick annars jätte bra! Och hon har verkligen utvecklats sen vi var där sist! Nästan alla av hindrena i videon är med i högre klasser än 90 klass, (som vi tävlar i nu).så Mere är jätte duktig! =) Och ligger verkligen med utvecklingsmässigt i terrängen. Sen är det ju det där med dressyren....;)
 
Glad chaufför och hästskötare som leder runt fina Mere!
 
 
Uppvärming.
 
 
Mere laddar för hindret. =)
 
 
 
 
 
 Och som vanligt mycket "lugn" och "ptrrrrrrrrrrrrrrrooo" i Meres videos! ;)
 
 
 
Blackie får vara me lite oxå! Goa häst! <3
 
 
 
 

Liten kort uppdatering!

Publicerad 2013-05-10

 
Hästarna mår bra! Och har ridits i paddocken och ut i veckan. I söndags fick jag ett litet infall och anmälde mig till Kindas fälttävlan som då är imorrn (lördag) !  Mere var även iväg igår och tränade terräng i Mantorp. Ville inte gärna gå ut i terrängen utan att ens vart ute och hoppat på lite hinder. Det gick iaf bra. Film på en taggad Mere kommer senare! Nu ska vi strax iväg till stallet och fixa allt tills imorrn, det är ju så jääkla mycket att packa till en fälttävlan! Dessutom måste Mere skos om i fram idag också, för skorna var så slitna.
Ska bli så grymt roligt imorrn, och jag hoppas verkligen att vi kommer igenom både dressyren, hoppningen och vetrinärbesiktningen så vi får rida den där jäkla terrängen!! Det är ju därför man åker så långt och lägger ut så mycket pengar på det! Önska oss lycka till imorrn nu!!! ;) (lär behövas om man tänker på den senaste fälttävlansstarten vi gjorde...) ;) Men förhoppningvis har vi utvecklats liiite iaf! =)
 
 

Lördag 4 Maj

Publicerad 2013-05-04

 
Idag åkte Sören till Stockholm för att gå på hockey ikväll. Sverige - Tjeckien. Så jag fick klara mig själv i stallet idag. Men det gick bra! Revbenen blir bara bättre och bättre. Kände nästan inget alls under mockning och dom andra stallsysslorna. Blackie fick gå ett litet pass på banan. Red igenom debutant programmet. (Fälttävlansdressyr) Och jag hade nästan hellre ridit dressyren på honom än på Mere på våra kommande starter. Han är så mycket mer stabil och fin i formen. Sen är vi ju inte jätte samspelta. Men fiin är han iallafall Blackie. När vi ridit klart på banan skrittade vi av ner till sjön. Blackie var väldigt tveksam till att gå ner till vattnet. Det är en ganska brant backe ner till själva stranden. Och strandremsan (sanden) är inte jätte bred, givetvis beroende på vattennivån, men ganska ofta är det bara 2-3 meter och sen börjar vattnet och väldigt ofta blåser det "motvind" oxå, så då blir det ju nästan bara vågor direkt nerdanför backen. Så dom flesta hästar tycker att det är lite läskigt. Blackie vände några gånger, jag vände tillbaka och sen kom vi ner och i vattent - helt själva! Väldigt stolt över Blackie! =) 
Mere fick gå ut med Elin & Dolly och Cissi & Medina på en uteritt! Hon var lite....ja...överpigg..! Hade väldigt svårt att slappna av och tyckte både att det var extremt roligt att komma ut och att det gick extremt sakta framåt... Mere i ett nötskal! Ett litet dike som endast kräver ett enkelt kliv över = världens hopp. Rida igenom lerigt/vatten (stor pöl) =  full galopp igenom. (vi skulle skritta, men hon bara tog av...) Skritt = galopp. Trav = Galopp. Galopp = galopp. Ja, galopp galopp galopp! Det var allt Mere ville göra idag. Men glad var hon iallafall! Alla stallsysslorna gick bra, att rida Blackie gick bra men en ridtur på Mere är inte det bästa för revbenen! ;) Puh! Men älskar den lilla hetsiga hästen iallafall! <3 
Imorrn får vi se vad som händer. Blackie kommer få gå ett lätt pass i och med att han inte gått så mycket. Med Mere får vi se! Ska ringa o kolla om Mantorp har öppnat deras terrängbana så vi kan åka dit och träna lite nångång, för shit vad jag vill rida terräng!! Sen har jag utsläppet imorrn...själv...depp... Nerrå!  Det går att bra det oxå! 
 
 

Fredag 3 Maj

Publicerad 2013-05-03

 
Idag red jag! Guud va roligt det var. Fast det gick inte riktigt så smärtfritt som jag trodde. Gjorde fruktansvärt ont efter ett tag. Men skitsamma. Nu har jag inte speciellt ont så jag tror inte det är någon fara eller att man kan göra det värre iaf. 
Mere fick gå i paddocken. Hon kändes helt ok, men lite tjaffsig och otålig. Jag kunde ju inte riktigt rida ordentligt men hon fick lite motion iallafall. Sedan skrittade vi av ner till sjön, där hon fick gå o plaska lite och kyla benen. Men hon är sååå framåt! Och hetsig och otålig... men det kommer hon nog alltid att vara min lilla Mereli! Allt ska gå fort och hon hatar att vänta! Men hon är inte stressad eller så, utan mer bara otålig.
Och så Blackie då. Hur underbart duktig är inte den hästen?! Han har inte blivit riden på 2 veckor. Han har ju haft lite andra aktiviteter för sig, men inte jätte mycket. Men man bara hoppar upp och han går där han ska. Inga problem. Red ett väldigt kort pass i paddocken, i alla gångarter och skrittade även ner med honom till sjön där han fick kolla in vattnet. Sören var med och ledde honom fram till vattnet, men sen gick han allt i själv. Han är otroligt lugn och cool med sånna saker! Stor guldstjärna till honom idag!
Hur bra som helst att man kan rida ner till sjön och och kliva i lite. Dels för att det är bra träning till terrängen men också att kyla benen. Det tar bara ett par minuter från ridbanan till sjön, så perfekt att bara gå i där när man skrittar av. =)
 
Som sagt, en otålig Mereli. =)
 
 
 
Duktig!
 
 
Blackie kollar in Karlskoga, (som ligger längst hela sjökanten på andra sidan.)
 
 
 
 
 

Lite bilder från veckan som gått!

Publicerad 2013-05-03

 
Från i helgen när jag hade utsläpp! Nöjda hästar. =)
 
 
Haha, godare längre in i balen.
 
 
Mere kom och var världens gosigaste. <3 
Haha, hon stod och kliade tillbaka på Sören
 
 
 
PUSS!<3
 
 
 
 
Longering. Mere.
 
 
Blackie.
 
 
 
 

Glaad! =)

Publicerad 2013-05-03

 
Är på otroligt bra humör idag! Det är fint väder och revbenen känns såå mycket bättre!
Var till läkaren igår eftersom jag var tvungen att ha sjukskrivning från igår. Han trodde inte att det var en fraktur på revbenen iallafall men så hårdhänt som han var när han tryckte kunde det lika gärna blivit det...typ! Men fick sjukskrivning 1 vecka till. Men som det känns idag kommer jag kunna börja jobba på måndag och återgå till mitt "vanliga" liv. Det har blivit otroligt mycket bättre på bara en dag! Har läst lite på internet och då skriver många att bara det vänder så går det fort. Ondast gör det att sova, annars kan jag nästan röra mig som vanligt. Fast ofta har det vart så på morgonen och sen får jag ondare under dagen. Men känns det bra i eftermiddag ska jag hoppa upp och rida lite. För shit vad jag har saknat det! Jag vill bara att allt ska gå tillbaka till det vanliga. Nog för att det kan vara tufft när man jobbar och ska hinna med två hästar osv. Men det är såå mycket bättre än det här! Och jag vill bara kunna göra allt jag vill och inte känna mig begränsad. Gud vad jag tycker synd om folk som behöver ha det så här under en så mycket längre tid. Jag har ju bara vart dålig i 1 vecka och två dagar, och inte kunnat gjort det jag velat och tycker att allt har känts så jävla jobbigt och irriterande! Men det finns ju folk som har det så i flera månader.. Bla annat var min mamma dålig i ryggen under en lång tid och sa att det var så jobbigt att inte kunna göra något, för hon är en väldigt aktiv person. Och jag tyckte inte att det lät så farligt för hon fick ju hjälp med det hon inte klarade osv. Men nu har jag väldigt mycket mer förståelse för det och är glad att detta inte var värre än va det va.
Mere & Blackie har fått det ganska lugnt under veckan, med longering och löshoppning en dag. Haha, när vi löshoppade, Mere bara springer och springer gå inte att få stopp på henne. Så hon gjorde av med rätt mycket energi! Men hon lyfte faktiskt bra på fötterna och tog i. Blackie fick bara hoppa ett par språng och lyfte jätte fint på benen! Haha, men han sprang med svansen uppe som en liten arab och bara blåste åt allt! Mina fina hästar! <3
Annars har det inte hänt så jätte mycket. Har anmält mig och Mere till första fälttävlan för iår. Vilket bli 1 juni i Linköping. Ska försöka komma iväg på nån mer hopptävling innan och givetvis komma ut och träna på terränghinder! 
 
Ha det bra allihop!
 
 

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela