Mina senaste 60 timmar...

Publicerad 2012-04-25


.. har sett ut ungefär såhär sammanfattat:

Sova - 6 timmar

Kört bil - 3 timmar

Stallet - ca 4 timmar (vilket var idag, äntligen, Merelisan fick skor!)

Resten av timmarna, villket är ca 47, har jag jobbat!

47 TIMMAR av 60 har jag JOBBAT!

Så nu ska det bli grymt skönt att lägga sejj i sängen o SOOVA! ...enda tills klockan ringer imorrn vid 5.30 o de e dax o åka till jobbet igen! ;) Vilket underbart liv man har!

Så uppdaterar mer imorrn om allt kul som hänt, bla. att ja har vart sjuk, vart på hopptävling med Mere, jobbet i KGA samt Valåsen o litte annat onödigt! Samt några bilder! ;)

Natti natti!








Underbara Volvon!

Publicerad 2012-04-11


Full rulle har det vart idag, först jobb 06.30-16.00. Så jävla trist när det regnar! Ville bara lägga mejj ner o dö imorse när jag såg vädret, usch!!
Eva Lena (samordnare för centrala distriktet) och jag har i stort sett vart vid musikskolan och grejjat hela dagen, blåst grus, pinnar, löv osv. Snyggat till helt enkelt! Vi e inte riktigt klara men snart så!

Sen hade jag ju även bestämt tid med Lillette för lasern på Mere, kl halv 5 vilket vart liite svårt eftersom Ronny ringde o fråga om jag ville jobba em! Alltså jag kunde inte blivit gladare! Ja e nog lite arbetsnarkoman, jobbar gärna så mycke och ofta som möjligt! Och blir verkligen skitglad när folk ringer o frågar om jag vill jobba, skulle aldrig sejja nejj om de inte vore totalt omöjligt vill sejja!

Underbaraste Mia var med när Mere fick laser och fixade till henne idag! Tack för det! Mia sa att Mere skött sejj exemplariskt, fina hästen! Lillette kommer igen på fredag.

Inget går upp emot att sitta i fiinaste 180n o köra! (om vi räknar bort äkta hästkrafter nu dåra) Åh ja älskar maskinen! Dra på värmen och radion o bara köra.

Idag fick ja dessutom jobba med bästa skiftet Jimmy & Sören, vilket även betyder att jag brukar få lossa litte bilar, o de e så kul!!
Ja, varför då?
Ja vet inte! Jag bara älskar det! Varje gång det kör in en timmerbil på området så pirrar det till i magen! Haha, ja.. lite störd, JA! Men idag tyckte jag att jag gjorde ett bra jobb, faktiskt, börjar bara känna mejj säkrare o säkrare på de. (Även om jag jag hade panik första halvtimmen idag..;)) Haha! Ska även få jobba i Hasselfors på måndag! Skojj!!

Imorrn blire Stockholm med jobbet och kanske hälsa på min häst efter det, vore ju trevligt! ;)



Jag som lossar med finaste maskinen nere i Hasselfors! =)

Foto: Torkel. ;)






Laserbehandling

Publicerad 2012-04-09


Idag fick Merelisan laser. Främst för henne överben dåra, hoppas på att få ner de för det e ett rejält överben hon fått.

Laserbehandling gör så att läkningsprocessen går snabbare samt är lite smärtstillande. Lillette som skötte behandlingen tyckte vi skulle köra rätt intensiv behandling till o börja med, så vi bestämde tid på onsdag igen.
Överbenet är ju inget som Mere haft ont av, men nu när hon ska behandlas kan det göra så att inflammationen först blir lite värre innan det blir bättre, så då ska Mere bara få ta det lugnt ett tag nu.
Tror hon behöver det oxå, hon har inte haft många lediga dagar sen hon kom till mejj, väldigt nyttigt för hennes huvud dessutom!
Lillette tog då mest runt om/på överbenet, men sen kunde hon inte låta bli att känna lite på henne, hon reagerade på några punkter över korset och baktill på höger sida. Annars var hon fin!
Och skötte sejj så bra! =)

Imorrn blir det in till Karlskoga Kommun för arbete, sedan köpa foder till min kära häst för det e heelt slut! Lite dåligt planerat av mejj under påskhelgen... :$

E hon fin eller vad? <3


Hopptävling i Botorp!

Publicerad 2012-04-07


Mm! Meres första, och hon skötte sejj super! Så jävla duktig!

Tävlingen var inne i ridhus även framhoppningen, så hon vart lite stressad, jag tror det kommer gå bättre när dom drar igång utomhussäsongen, vet att Sequel va lika dan, trivdes mcket bättre utomhus!

Det var alltså så kallad "påskhoppning" men färggranna hinder och fjädrar osv, vattenmatta under ett av hindren! Alltså lite titthinder, Mere kolla på första hindret i första klassen, sen bara skutta hon över, eller ja, hon hoppa typ igenom hindren... i 80 cm fick vi 3 nedslag tror ja o samma i 90 cm (tror jag) haha, har inte exakt koll! Berodde mycket på att hon vart stressad tror jag och tappade lite fokus och bara sprang ist.
Men helt ärligt, va kan man kräva av hästen? För 2 månader (och några dagar) sen stod hon på Täby, hade aldrig hoppat med ryttare, enbart löshoppats och ridits "rakt fram". Och jag har vell hoppat en hel bana med henne vid ett tillfälle under tiden jag haft henne! Mycket hästar och folk överallt o endå e hon så cool. De märks verkligen att hon försöker och vill göra rätt!
Ja nu e de väldigt mycket bra saker om min häst, men jag e så otroligt nöjd med henne, hon gör sitt bästa! Med dom förutsättningarna vi haft kunde de inte gått bättre! Hon är ju endå inte jätte lättriden, utan som jag sagt, lite specc i mun.

Hoppas på att ja kunde få tag i några fina kort sen så ska jag lägga upp dom. Och skriva några extra rader om hur stolt jag är över Mereli! ;)




Proffsputsare Kapten B

Publicerad 2012-04-06



Ja och Robin drar strax t stallet för att fixa inför tävlingen imorrn. Som sagt, han är med som putshjälp. Måste sejja att han börjar blir riktigt duktig på de.

Ibland slarvar han dock lite, men lägger man bara grejjerna framför och förklarar på ett tydligt sätt hur han ska göra brukar han göra ett bra jobb!;)

Jag själv hatar att göra det, så otroligt tråkigt, men roligt när grejjerna blir rena, så tycker de e rätt praktiskt att nån gör det åt mejj då! Hihi! ;)

Niinen!









Miljöträning

Publicerad 2012-04-06


Igår red jag Mere i paddocken, o hon va verkligen skitfin!
Gick stadigt i form i traven och även i galoppen i höger varv. Vänster varv har vi lite mer problem i, o hon blir lite tjaffsig, kör upp huvvet och bara slappnar inte av.

Ett annat problem vi haft har vart att när vi galopperat o sen ska trava eller skritta stressar hon upp sejj och gärna går och taktar och slänger lite med huvvet, men de har faktiskt blivit bättre. Har försökt träna mycket på de, just att vi först galopperar, sen skrittar tills hon lugnat ner sejj, sen galopperar och skrittar igen osv. just för att hon ska lugna ner sejj i galoppen och förstå att hon inte behöver få panik utan att de bara är lugnt efter galoppen. Vilket verkar funka! =)

Sen till rubriken! Miljöträning, efter jag ridit klart kom bästaste Mia o undra om vi skulle prova lite miljöträning, så sadlade av o på med en longergjord, repgrimma och lina. Mia hade hämtat 3 sånna här klar blåa höpåsar, eller IKEA kanske de e från början? Så vi började med att sätta fast en i longergjorden, Mere reagerade inte alls när man höll på o prasslade med den, så longerade jag lite, o hon va i stort sett helt obrydd fram tills vinden blåste upp i påsen, det tyckte hon var lite obehagligt och sprang iväg lite.
Till sist hade hon iaf tre st på gjorden, o Mia stod o bankade i en tunna, o kastade runt lite med den och rullade fram o tillbaka och duktiga Mere brydde sejj inte! Väldigt bra med miljöträning just för att dom inte ska reagera på minsta lilla, eller om dom fastnar i nått eller nått oväntat händer dessutom e de väldigt bra för självförtroendet för dom.

Sen körde vi även lite ledarskaps övningar, Mia e superduktig på just det här med horsemanship och förklarar skitbra så man verkligen förstår. Lite har jag ju kört med henne, just att hon ska stanna om jag stannar osv, men Mere e aningen nochalant, så man får vara rätt hård emot henne och kräva fullt fokus hela tiden, men det gick bra tillslut.

Hon är ju nått grymt lättlärd, precis som dom flesta andra fullblod. Men just det här att man gör nått en gång med henne och tycker hon då att det är okey då e de lixom de sen. Sequel va ju aningen tråkig me det, nog för hon var lättlärd, men sen kunde hon ju helt plötsligt komma på att "näe, det går inte" "det tänker inte jag göra" osv.
Så såsätt är Mere lättare.


Bild från gårdagens övningar! =)





Funderar...

Publicerad 2012-04-05



på vad jag ska hitta på idag, givetvis blir det stallet senare får se vad ja ska hitta på med Mereli om det blir paddock eller rida ut...?


Dom jag brukar umgås med jobbar just nu så känner mejj lite ensam, vissa har ju lixom tur o får sitta hela dagarna o lossa bilar....


Fortsätta tvätta ska jag göra! Städa gjrde jag igår, hela huset faktiskt! Haha, pappa kom ner o undrade va jag var ute efter eller om jag blivit sjuk, det händer alltså inte så ofta.
Haha, men igår var en bra dag för Alexandra förstår ni!

Pappa och jag värsta städade och slängde en massa skit osv.
Duktiga pappa håller på med källsortering och har tydligen gjort under hela tiden vi bott i huset, något jag inte vetat om, jag slänger bara allt i sop påsen! Han e så duktig min pappa, o så ordentlig med allt, haha, så har han mejj som dotter, ingen ordning på nått! Men han e världens bästa!<3

Näe, nu ska jag som sagt ner i källaren o tvätta, men de e så jävla kallt där nere! Usch!

Ha de så bra!




Måste bara skryta lite!

Publicerad 2012-04-04


Fy fan en så underbar häst jag har! Var som sagt till Trossnäs idag, o tösan skötte sejj superbra! Vi var 6 i gruppen, fyra "gamla" och två unghästar, varav Mere var en utav dom. Björn (tränaren) var först väldigt så att vi skulle trava emot hindren (unghästarna alltså) och så "lugnt lugnt lugnt, de gjorde inget om dom stannade och kollade, bara lugnt o fint på dom lätta hindren."

Sen när han checkat av hästarna lite fick jag och Mere faktiskt hoppa några hinder som dom lite duktigare fick hoppa. *Stolt* Men Mere va så underbart fin! Hon e lixom inge att hon ska hålla på o kolla å hindren och stanna eller så, hon bara hoppar!
Björn tyckte iaf att hon hoppade fint, bättre än han förväntat sejj, haha!
Verkar vara många som har förutfattade meningar om hästar ifrån Täby Galopp! ;)

I början va hon superlugn o fin och kunde duktigt stå o vänta på sin tur, sen när vi hoppat några hinder och damen började fatta va det handlade om tände hon till! Gudars! Hon kunde verkligen inte stå still, bara trampar runt o stegrar och går o stretar med huvvet, så då fick vi gå tillbaka till att trava emot hindren, sen direkt efter hoppet göra halt och bara få henne lugn!

Hon är ju lite knepig i mun, o speciellt när hon blir stressad, men jag tycker endå det gått mot bättringsvägen, pessoabett och martingal har hjälp otroligt mycket!

Lite tråkigt idag var dock att vattengraven var totalt istäckt, så vart ingen träning på vatten tvärr.

Men det absolut bästa var att hennes ben var så grymt fina efter träningen! På ena fram har hon fått ett ordentligt överben, på utsidan tack o lov, men endå. På det benet brukar hon även vara lite gallig och varm. Men efter dagens träning var hon helt ren i benen, så det går ju ner efter att hon rört på sej ordentligt, men lite tråkigt med överbenet när hon bara är 4 lixom, typiskt fullblod...., equiterapeuten kommer iaf på måndag och ska lasra henne, så hoppas på att få ner det lite grann, så ska hon vell få nån vecka ledigt och bara få ta det lite lugnt!

Ah juste! Kameran kom GIVETVIS inte med, så fick inga bra bilder....=(

Men slänger in en bild från ridbanan för ett par dar sen, fin va!? =)







Idag...

Publicerad 2012-04-04


...ska bli en så otroligt rolig dag! Ska iväg till Trossnäs för terrängträning i eftermiddag, så då ska Mere få sin dom, får se om hon e nått att satsa på! ;) Näe, men de går förhoppningsvis bra! Fint väder är det oxå!

Gud va roligt de ska bli, älskar Trossnäs terrängbana och det finns väldigt mycket bra typhinder vilket då är väldigt givande att träna på givetvis!

Sen på lördag är det hopptävling på Botorp, Mere och jag ska vara med i 80 cm Clear Round och 90 cm avd B.
Åh ja e så himla nervös, skiter i hur det går, bara vi (framförallt Mere) får en positiv erfarenhet av det. Så det inte blir som med Sequel där allt bara skiter sejj o hästen bara står o stegrar i ett hörn lixom, hur kul e de?
Okej, Sequel va så jääävlaa fin på slutet, men de tog tid att komma dit!

Aja innan roligheterna idag blir det litte tråkigt, ska tvätta och städa lite tänkte jag, nu har jag ioförsejj "tänkt" det i säkert en vecka utan att det blivit gjort, men idag SKA jag!

Ska se till att kameran kommer med så vi  får fiina bilder idag! =)




Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela