Vårkänslor!

Publicerad 2013-01-31

 
 
Åh vad jag hoppas att det inte kommer mer snö. Haha, ganska overkligt men endå! 
 
Jag & Sören var nyss till stallet och mockade och fixade, så det är klart! Har kvällsfodringen idag och vill slippa mocka o grejja så sent.
När vi var i stallet va det tyvärr lite mulet men när vi åkte stod hästarna och myste i solen, så skönt för dom!
Mere & Blackie har stått i fyra dagar nu, anar att dom kommer ha en hel del energi när vi väl ska igång och röra på oss. Men det verkar inte gå någon nöd på dom nu iallafall! 
Jag har fortfarande världens träligaste hosta! Och orkar typ inget.
Men Cissi undra om jag och Blackie skulle med på skritt tur imorrn med henne och Medina, så det ska jag vell klara av iallafall.
 
Imorse vaknade jag av att "någon" ringde, inget nummer jag kände igen, haha, trodde det var från Folkhögskolan där dom skulle fråga om ja tänkte skolka länge till, men det var det inte! *Pustar ut*
Det var från ett jobb, som lite extra arbete när det behövs, så ska dit och se vad det är för något imorrn.
Dock kan jag faktiskt försvara mig mot skolan med att jag fortfarande har världens äckligaste hosta och tänker inte sitta och hosta ihjäl mig i ett klassrum, så den får vänta tills nästa vecka, om det blir något....;)
 
En rolig grejj!!
Idag fick jag äntligen hämta ut ett efterlängtat paket innehållande ett par vinterchaps och ett nytt hjälmöverdrag!
Har vart lite väääl lång leveranstid på dom tycker jag nog, beställde dom i slutet av november, började fundera på om hon tappat bort mig, men jag är så nöjd nu när jag äntligen fått dom!!
Chapsen kunde ju kommit bra till användning under vintern och inte nu när det ska bli varmt, bar mark och vår! ;)
Nerrå, tror nog dom kommer kunna användas några veckor till, TYVÄRR....
 
Blackie, Mere & Medina.
 
 
Blackie är lite lättare att få bilder på än Mere. Hon kommer lixom fram till en och nosar så det blir bara en stor mule på bild! (Om det inte bara blir svart vill sejja..)
 
 
Fina sakerna!
 
 
 
 
 
 

Tråkiga inlägg...

Publicerad 2013-01-30

 
 
Nu är de jätte tråkiga inlägg känner jag, typ bara samma sak. Sjuk, vart i stallet, mina små sötaste gulle hästar bla bla bla. Fast sjuk har jag bara skrivit om en gång, eller en och en halv kanske. Max. Skitsamma!
 
Iallafall.....
...så e jag sjuk idag också, hosta! Men mycket piggare för övrigt!
...och jag har vart i stallet...
..och mina hästar e dom finaste och gullegosigaste hästarna jag vet!!!
Så nu va det klart! ;)
 
Ne, men Sören tog hästarna på förmiddagen idag också. Jag åkte ut och hade insläpp som vi normalt har mellan 5-6. Det var is överallt! Inga problem för dom hästar som har broddar, men dom som går barfota var det lite halkigare för, men det gick bra!
Sen hade även jag tagit kvällsfodringen, som är vid 9. Så åkte hem till mamma och hämtade lite brev och räkningar (ja, min post går fortfarande dit...) sen åkte jag till pappa en stund innan jag åkte ut till stallet igen.
 
Har alltid lite panik i stallet när jag är sist där, vill inte glömma något eller att något ska bli fel. Så går o kollar allt typ 100 gånger för att "vara på den säkra sidan". 
 
Skulle något bli fel hittar man det oftast på whiteboard tavlan i fikarummet så snart felet blivit upptäckt och jag vill inte hamna där! Men vi får vänta med spänning tills imorrn och se. ;)
Dessutom har jag kvällsfodringen även då.
 
Fick ett annat roligt besked idag också!
Blev erbjuden jobb på Karlskoga Kommun, som parkarbetare, som förra året.
Jag trivdes riktigt bra där och det var ett helt okey jobb och roligt folk att arbeta med! Så det ser jag fram emot. Och framför allt att ha ett JOBB!!
Nu e de ju bara den där skolan, tills jobbet börjar, att klara av! Men den får vänta ett par dar till, för jag tänker inte sitta i ett klassrum och hosta var tionde sekund! Usch! 
 
 
 
 

Sjuk!!

Publicerad 2013-01-29

 
 
I söndags skrev jag att det kändes som jag höll på att bli sjuk och det vart jag också!
 
Igår vaknade jag och hade världens feber och ont i hela kroppen. Så sjukanmälde mig från skolan, sen låg jag i sängen hela dagen och hade frossa och frös hur mycket täcken och filtar jag än hade! Sören var snäll och åkte och fixade allt till hästarna innan han började jobba. Och köpa foder fick han göra också!
 
Jag brukar nästan aldrig bli sjuk, alltså visst lite förkyld och ont i huvudet och så som går över på någon dag. Men väldigt sällan jätte sjuk! Det här var nog influensan! Enda förklaringen jag har är att jag vart smittad i fredags, på första skoldagen! Ni ser, det är inte meningen att jag ska sitta vid skolbänken!! ;)
 
Idag har jag känt mig lite bättre, ingen feber men sån otrolig hosta och bara allmänt seg! Jag kan inte röra mig förrens jag börjar hosta.
Idag hade jag insläpp också, eller egentligen hade jag det igår, men bytte pass med Mia eftersom jag knappt kunde stå då.
Sören var även till stallet idag på förmiddagen och fixade allt, så jag behövde bara ta in hästarna i princip, så det var skönt. Och bra med lite frisk luft också!
 
Och man mår ju genast mycket bättre bara man får se sina små älsklingar! <3 Båda skötte sig så bra och var jätte lugna när jag tog in dom, så inte så mycket överskottsenergi...än iaf!?
Plockade av täckena och kollade igenom så allt var okey och skorna satt där dom skulle. Blackie kändes jätte fin i benen också, så det var skönt! 
 
Så lite ofrivillig minisemester för dom två. Får se om dom är lika lugna i slutet på veckan! ;)
 
Fick uppdatering från hagen när Sören var där i förmiddags, haha Blackie är påväg ner i höbalen tror jag!?
 
 
 
 
 

Utsläpp & ridning!

Publicerad 2013-01-27

 
 
Jag hade som sagt utsläpp imorse, alla hästarna skötte sig kanon!
Sen mockade jag och gjorde iordning hönäten och vattnet till Mere & Blackie.
 
Sen vart det en skritt tur på Blackie. Idag bestämde jag mig för att testa en ny runda. Eller idag, jag kunde inte sova igår, så jag låg och planerade mina turer långt in på natten innan jag kunde sova. Men jag tyckte iallafall att det kunde vara vettigt att rida en annan runda idag, just för att det inte ska bli värsta gejjen att ta en ny väg någongång. Så det vart helt åt motsatt håll mot vad vi brukar rida ifrån stallet. 
Vi red förbi hästar, hus och folk. Och det fanns massor att kolla på! Men han skötte sig hela vägen! Han verkar väldigt orädd och tuff!
Så stolt man blir! =)
 
Mere fick en riktig långtur idag, blandat med både skritt, trav och galopp! Red på nedre ringen. När man ridit på vanligt bett ett tag kan hon börja ligga på mer och mer och inte svara så snabbt och känsligt som jag vill, så då brukar jag försöka rida på den nedre en eller ett par gånger i veckan, så svarar hon mycket bättre!
Även idag kändes hon superfin i traven och kändes väldigt lyhörd! Fina Mere!
 
När allt var klart i stallet åkte jag tebax till Laxå en stund. På vägen dit fick jag ont i kroppen och mådde bara allmänt dåligt, feberkänning.
Sören och jag tog oss iallafall till mamma där vi åt tacos! Gott!
 
Mådde inte bättre sen när vi åkte hem, men nu har ja tagit alvedon och en varm dusch så nu känns det lite bättre iallafall.
Får se om jag åker till skolan imorrn, haha, känns seriöst att va sjuk andra dagen, speciellt eftersom det är den kursen det är också, men va fan. =)
 
 
 
Blackie ute på tur.
Dock inte taget idag, utan från våran "vanliga" runda tidigare i veckan.
Visst har han söta öron!
 
 
 
 
 
 

2 duktiga hästar idag!

Publicerad 2013-01-26

 
 
Blackie var helt ohalt idag och ingen svullnad eller värme, så det vart en skritt tur för honom.
Han va jätte otålig på stallgången när jag gjorde iordning honom och trampade runt en massa när jag skulle sitta upp. Men när vi väl kom iväg skötte han sig jätte bra!
Man känner lixom hur det kryper i hela han av bus och påhitt men endå sköter han sig så bra!
Ibland slänger han lite med huvudet och piper lite, men säger man bara till honom skärper han sig direkt.
När vi skrittat en bit kände man verkligen att han tyckte de var så skönt att få komma ut och röra på sig! Duktiga killen! 
 
Mere fick ett pass på ridbanan, hon kändes fin. 
Vi tränar ju mest på att få ett fint stöd på bettet och att hon ska bära sig själv nu.
På slutet försökte jag kräva lite mer form och arbete av henne, det funkar ett tag, men man kan inte göra det för länge, för då blir hon mer stressad och hård i mun. 
Men hon börjar bära sig riktigt fint i traven! Skritten är hon alltid lite tjafsig i och galoppen har vi tränat såå otroligt mycket på, men traven har jag faktiskt inte lagt så mycket energi på, så dom senaste dagarna har jag själv blivit förvånad att hon blivit så pass stadig i den!
 
Efter passet skrittade vi av en bit tillsammans med Mia & Nikita.
 
Imorgon är det jag som har utsläpp i stallet, så då blire att fixa stallet och rida direkt på morgonen, sen ska vi till mamma och äta! =)
 
 
 
 
 

Första skoldagen!

Publicerad 2013-01-25

 
 
Ja, idag var första dagen i skolan! Det gick helt ok, tack o lov!
Tycker att schemat verkar ok oxå.
Men fy satan va kallt det var när vi slutade, egentligen hade jag med mig en massa kläder som jag tänkte byta till i stallet men jag åkte hem till pappa istället och böt om.
 
Mere fick en ganska lugn utetur tillsammans med Cissi & Medina. 
Hon var lite halvtjafsig i skritten, men fin i traven.
 
När vi kom tillbaka härjade Blackie i boxen, fattar inte va han hålls med, han få lixom sånna ryck o bara ..håller på... Till slut ställde jag ut honom på stallgången så stod han så snällt så. Ideér!! 
Svullnaden och värmen har gått ner helt, och han markerar, knappt märkbart, lite lite fortfarande. 
Hoppas han blir helt ohalt snart så han får komma ut på skritt tur och göra av med lite energi (förhoppningsvis). Iallafall få komma ut och se något annat.
Får se hur han ser ut imorrn!
Men han är så himla gullig! Och stå på stallgången, då står han som ett ljus! Jätte trevlig häst att hållas med verkligen! =) 
 
Och juste! Igår, mitt i shoppingen i Marieberg ringde dom från Agria, så nu e allt fixat med försäkringen! =)
 
 
 

Va ska man vänta sig tro?

Publicerad 2013-01-24

 
 
Imorrn börjar jag skolan! Visst låter det som någon som verkligen har kommit på va den vill göra och ser fram emot det?! Jag önskar att det var jag som kände så, men det är det då inte!
Jag vart dit skickad av arbetsförmedlingen, Yey...
Det är en kurs som kallas ORM = Orienterande, Repiterande och Motiverande. Alltså en studiemotiverande kurs för dom som inte har slutbetyg från gymnasiet...
 
Jag hoppade av gymnasiet i slutet på 2:an, ett beslut jag aldrig ångrat. Jag vantrivdes så otroligt mycket och har nästan bara negativa minnen av den skoltiden.
Nu säger alla att det här absolut inte är samma sak eftersom det är på folkhögskolan, vilket jag verkligen hoppas på.
Egentligen skulle kursen ha startat den 14e, men det vart flyttat så den börjar imorgon, på en fredag?!
Usch ser inte fram emot det, får ont i magen bara jag tänker på skolan...
 
Idag var jag iallafall inne till Örebro, igen. Där jag köpte lite nya kläder. Har så otroligt svårt att hitta kläder jag gillar, men några plagg fick jag med mig hem som jag var nöjd med.
Tänk va mycket lättare det är att köpa hästgrejjer, då vet man exakt vad man vill ha och vad man tycker är snyggt och vad man ska kolla efter.
 
Efter shoppingturen åkte jag till stallet. Sören hade åkt direkt från jobbet när han slutade, så han var redan där när jag kom och hade mockat åt båda pållarna och höll på med vattnet, så jag behövde bara göra iordning maten till dom, smidigt!  
 
Mere fick ledigt idag eftersom det var så jäkla kallt ...och jag hade ingen större lust att byta om heller i kylan...
 
Och Blackie var fortfarande halt idag, men svullnaden och värmen har gått ner betydligt! Så det går åt rätt håll!
Han fick värsta spelet i boxen förrut!
När vi tog in dom ställde han sig och åt hö hur lugnt som helst, i säkert 1 timme, sen bara helt plötsligt, så började han typ hoppa och sparka bakut och pep! Bushäst!
Så ser han sådär lite halvkaxig ut! =)
 
Nu ska jag duscha och försöka sova.....e så himla nervös för imorrn.
 
 
 

Finaste Mere!

Publicerad 2013-01-24

 
 
 Igår red jag Mere i paddocken. Jag har under en längre tid ridit på enbart pessoa bett för att slippa vara så hård i handen när hon ligger på.
På pessoat blir hon mycket känligare och jag kan ge mycket mindre hjälper och slipper ta så hårt i henne. Hon blir mycket "lättare" i handen. Nu dom senaste veckorna har jag flyttat upp tyglarna från den nedersta ringen på bettet till den stora, så det blir som ett vanligt bett alltså.
Och det har funkat riktigt bra, hon börjar ta de fint, och i och med att jag har ridit på nedre ringen har hon blivit tvungen att lyssna på små tygeltag och det har blivit en vana att känna efter så små hjälper för henne så även nu när jag flyttat upp tyglarna svarar hon likadant.
 
Pessoabett tycker jag funkar riktigt bra på hästar som lätt hänger sig på eller kör upp huvudet och blir starka. Det vikitga är att man verkligen försöker ge så små hjälper som möjligt så dom lär sig lyssna på det. Sen kan man sällan få hästen att bli så avslappnad och att dom jobbar i en korrekt form av pessoat eftersom det är ett för skarp bett för att dom ska tycka att det är behagligt att ta stöd på. Så inget bett att rida dressyr på!
Men för hästar som e lite hårda skulle jag rekomendera det!
 
På Mere känns det verkligen att hon börjat söka stöd och börjar bära sig själv fint när jag rider på vanliga ringen och det känns mer och mer att hon själv tycker att det blir för skarpt när jag rider på den nedersta när vi rider dressyr med mycket förhållningar osv. 
 
Igår iallafall kändes hon jättefin! Vi brukar oftast fatta galopp från skritt eller halt, för att det inte ska bli springit in i galoppen, och det har hon blivit jätte duktig me, i början va det som vi stod i en startbox. Gav lite skänkel så PANG iväg! Haha, men nu har hon lugnat sig, i höger galopp fattar hon oftast lugnt och i form, i vänster slår hon fortfarande upp med huvudet just vid fattningen. 
 
Men vi måste verkligen försöka träna mer på övergångar trav-galopp, galopp- trav. 
 
Liten film från ridhuset, som vi va till för några veckor sedan! =) (på vanliga ringen!;))
 
 
 
 
 
 

Lite inköp!

Publicerad 2013-01-23

 
 
Innan jag var till stallet idag var jag till Hööks i Örebro för att köpa boots. Varken Mere eller Blackie verkar ju vara såna som trampar på sig, men jag tycker endå det kan vara bra att ha, speciellt nu när dom går med fyra brodd i varje sko runt om, eller Mere gör det nu, och Blackie ska få det nästa gång dom skos.
 
Sen var det den här tavlan....
Alla hästar i stallet har någon slags tavla utanför boxen där man skriver va dom ska ha för täcken och sånt som dom som har ut och insläpp behöver veta. 
Mere har en kombitavla, som är hälften whiteboard och hälften kork, som jag då köpte för snart ett år sedan på ÖoB. 
Så i fredags var jag och Sören runt i varenda affär i hela Karlskoga som kunde tänkas ha nått liknande, för jag vill ha samma saker till hästarna och den fanns inte på ÖoB. Och nej, ja vet! Det kanske inte är det viktigaste att dom har precis likadana saker, men jag blir helt ärligt stressad av sånt!  Jag kunde även tänka mig att köpa två nya som var lika. Sören sa att det var tvångstankar.
I vilket fall som helst var jag runt i varenda affär i Marieberg också, men hittade inget bra. 
Så då var mitt sista chans att åka till Netonnet där jag visste att dom hade sånna kombitavlor (haha, för jag hade suttit och sökt på intenet, sjuukt ja vet..) Så efter guidad tur av Sören, för att jag skulle hitta dit, hittade jag ÄNTLIGEN min fina kombi tavla! Men ramen var lite mörkare än den jag har, så jag köpte två, IFALL det skulle kännas träligt... Så dom ska jag skriva iordning sen! 
 
Efter mina lyckade inköp i Örebro åkte jag till stallet och kolla vilka som stod o myste tillsammans i solen när jag kom.
Mere & Blackie
 

 
Mere, Blackie & Medina
 
 
 
Mereli!!
 
 
 
 

Halt....

Publicerad 2013-01-23

 
Blackie är halt.
Igår kände jag att han var lite svullen och varm i vänster framben, men hittade ett sår i karleden så tänkte att det antagligen berodde på det, för han var inte halt eller något.
Sen idag när vi skrittade ut (han skötte sig såå otroligt bra, inga dumheter alls!) kände jag efter ett tag att han inte kändes helt ren. Sen va det lixom att ibland gick han helt normalt ibland kändes det konstigt. Jag kunde inte säga riktigt var det kom ifrån heller, han kändes bara inte helt ok stundtals. Släppte iaf ut honom i hagen när vi kom hem och när jag senare tog in honom syntes det att det var vänster fram. Alltså nu e han inte blockhalt, utan han ser bara inte helt ren ut, markerar lixom.
Så han får vila i några dagar så får vi se om det blir bättre eller värre....  Tror dom hittat på något bus i hagen.
Andra benet (höger fram) där han har senskadan, känns iallafall jätte kallt o fint, så det är ju bra! 
 
Hovslagaren var också här idag och slog på tappskon. Blackie skötte sig helt ok! Fast han var lite rastlös, så jag fick stå och ge honom lite mat i handen så han fokuserade på något annat, då stod han minsann still! Typiskt små ponnysar! ;)
 
 
 

Inte lika snäll idag....

Publicerad 2013-01-22

 
 
Idag var lillkillen inte lika snäll som gångerna innan. Han stod jätte duktigt i stallgången när jag sadlade osv, och lugn när jag hoppade upp. Vi fick sällskap av Sören & Nikita. 
Kanske 30 m från stallet kom Blackie på att han inte skulle gå utan började backa o knövla. Vägrade vända tillbaka och skulle bara till stallet. Och han var inte ett dugg rädd om sig själv, backade in i saker och hade ingen koll alls. Farligt alltså!
Det är fruktansvärt irriterande när dom bara går och skiter i vart dom trampar osv. Verkligen inte kul med hans sena heller.
Men vad ska man göra? Givetvis är det inte bra för senan när han håller på så, men ger man sig vet han det till nästa gång och blir antagligen ännu värre.
 
Och för att stärka senan behövs en rutin med ordentlig skritt på hårt underlag en ganska lång tid framöver och det ska INTE vara ett problem för oss har jag bestämt!
 
Jag valde iaf att ta detta direkt och göra klart för honom att är det framåt som gäller, så är det!
Så när han väl stod rakt åt rätt håll (dock med backen i...) drog till honom med spöt bakom sadeln några gånger så han tog ett skutt framåt, så drev jag på och vart lite arg. Vilket funkade väldigt bra och han gick framåt! Sen skötte han sig i princip exemplariskt hela vägen! 
Så han verkar vara en smart kille och fattar fort! 
Det är ju aldrig kul när man måste bråka med dom, men samtidigt måste man ju faktiskt visa att man inte ger sig.
Senan kändes iallafall okey efteråt, tur det! Och han stod som ett ljus i stallgången, så jäkla gullig alltså! =)
 
Men han har tappat en baksko i hagen, jag trodde inte att han skulle bl ömfotad eftersom det är så mycket snö, men det blev han. Så hovslagaren kommer imorgon så får vi sko om honom i bak iallfall. =) Hoppas på att han är snäll!
 
 
Mere fick gå ett pass i paddocken, kändes riktigt fin och lugn. Försökte mest fokusera på att hon skulle ta stöd på bettet utan att hänga sig på och bli mjuk i sidorna. Vart inte ett jätte långt pass. 
 
 
 

Gårdagen!

Publicerad 2013-01-22

 
Igår var jag i stallet tidigt, släppte ut Medina, Mere & Blackie. Sen gjorde jag iordning boxarna, mockade, fyllde hö och vatten. Sen bestämde jag mig för att skritta ut på Blackie, samma tur som dagen innan. Det är en lagom tur tycker jag, finns lite och titta på och en ganska lång sträcka rider man på en gång/cykel väg, vilket är bra eftersom det är bra för senan att gå på hårt underlag. 
 
Han skötte sig superbra! Trots att vi mötte en älg, eller mötte o mötte, den stod en bit in i skogen och började gå emot oss! I vilket fall kollade Blackie bara lite, sen fortsatte. Tror inte han fatta va det va?
Han stod jätte lugnt och fint på stallgången efter ridturen, så duktig så!
 
Efter honom red jag ut på Mere försökte träna en hel del övergångar och att ha ett fint stöd på bettet.
Fina Mere! Det känns verkligen som Mere och jag har växt ihop och utvecklats tillsammans.
Jag kan inte fatta att det snart är ett år sedan jag köpte henne, jag känner henne så otroligt bra och hon känner mig lika bra. Vi vet precis vart vi har varandra. 
Det känner man verkligen nu när man håller på med en ny häst. Hur otroligt trygg jag är med Mere i alla situationer.
 
Jag ser också hur mycket vi lärt oss på ett år, nu när jag ser Blackie och tänker på hur Mere var i början. 
Haha, nu är Mere rena ridskolehästen! Närrå, hon är fortfarande väldigt framåt men man kan tex göra halt var som helst och kolla telefonen och hon bara står o kollar lite och väntar så otroligt snällt tills vi ska gå. Samma sak när man sitter upp och ska rida iväg. Vi kan galoppera en bit o sedan sakta av och SKRITTA lugnt. Och hon ha blivit otroligt fin i galoppen, lyssnar jättefint! - oftast iallafall.
Sen finns även dom gångerna som Mere är supertaggad, oftast om hon har stått några dagar, när det bara kryper i skinnet på henne och hon inte vet vart hon ska göra av sig själv. Men så länge hon inte hittar på dumheter kan jag låta henne hållas, för hon är ju bara så glad! 
Men givetvis finns även gånger som inget funkar och man blir trött och arg på allt. Men faktiskt var det ett bra tag sedan! 
 
Älskade Mereli!

Vissa saker ska bara funka!

Publicerad 2013-01-22

 
 
* Ta in hästen själv i stallet utan att den flippar ur helt.
Och man ska inte behöva stå och passa på hästen under hela tiden. Nu menar jag inte att man lämnar hästen helt själv, men att man kan gå o hämta något i närheten utan att behöva oroa sig.
 
* Rida i paddock utan knövel vid in/ utgång.
Hatar när hästarna dumma sig med det. Lite typiskt fullblod tycker jag..
 
* Rida ut på själv.
Jag tycker faktiskt att man ska kunna rida ut på sin häst utan "draghjälp". Tror framför allt att jag inte vill känna att jag är beroende av någon för att kunna göra det jag vill. Inte kul om man måste anpassa sin ridning efter när andra kan eller inte eller bli tvungen att enbart sitta o rida i paddocken för att man inte ar någon att rida med.
 
* Rida med andra, ska funka både på ridbana eller ut. Lite samma sak, det är ju alltid kul att rida flera, tråkigt om man inte kan för att hästen blir dum. 
 
* Lastning.
Tycker det är ganska viktigt att man kan lasta hästen ifall man skulle behöva åka någonstans. Ännu bättre att kunna lasta helt själv, samma sak där att man slipper vara beroende av att andra måste vara med för att kunna åka någonstans.
 
*Uppsittning.
Kunna hoppa upp på hästen utan massa knövel. Hästen ska kunna stå så pass still att man kan hoppa upp utan problem osv..
 
Dessa saker tycker JAG är självklara. Har det inte funkat med hästar har jag tränat tills det gör det.
Men det är just dom självklara sakerna som är såå tråkiga att träna på för man tycker som sagt att det bara ska funka. 
Med Mere har jag fått allt att funka, utom just in/utgång på tävling, hoppas det blir bättre allt eftersom vi är iväg. 
Så nu vet ni vad jag och Blackie kommer träna på här framöver! =)
 
 

Första turen!

Publicerad 2013-01-22

 
 
I söndags satt jag för första gången på Blackie.
Caroline sa att han gått på walkern och att det var okej att börja skritta honom nu med tanken på senan alltså.
 
Och jag känner att det är viktigt att få in en rutin, så att det inte blir värsta grejjen sen när man ska sitta upp och ska någonstans. Sen använde jag mig lite av att allt är så nytt för honom än och att han inte bott in sig. För när dom börjar känna sig hemma brukar dom ju oftast bli lite kaxigare och självsäkra och börja testa. 
Då är det skönt att man sett att det har funkat tidigare och att man känner dom lite bättre.
 
I stallgången när jag gjorde iordning honom var han mer vild än tam, men jag lyckades iallafall få på alla saker. Var inte det lättaste att komma upp på honom heller, men till sist så! Jag hade med mig bästaste Mia som ställde upp som förhäst med Nikita. (Ja jag vet, förhäst till en fyraåring, men kändes som det kunde vara bra i början;)) Först red vi lite i paddocken så jag bara skulle känna lite på honom och trots att han ser rätt liten ut kändes han verkligen INTE liten att rida! Han har mycket grövre hals/ nacke än Mere och är mer högrest.
Som alla fullblod när man kommer in i paddocken dom första gångerna går man ett varv sen lixom "Va?! Ska vi gå ett till??
Haha, men Blackie skötte sig helt okey. Känns som han har lite tendenser till att bli istadig, inte vilja gå fram börja backa m.m. Men visade man bara att "jo vi ska fram" så gick han fram. Sen skrittade vi ut, eftersom jag inte ville att det skulle bli tråkigt för honom för det är oftast då dom hittar på dumheter och ville inte börja bråka det första man gör. Han skötte sig otroligt bra!! Haha, fast när det kom snöflingor, eller ja, lite större som kom från träden lixom, framför honom eller på nosen slog han typ med frambenet (lite hingstigt lixom) haha, så sööt. 
 
 
 

Täby Galopp!

Publicerad 2013-01-22

 
 
Ja, nu lovade jag att jag skulle börja blogga igen! Så nu ska jag verkligen försöka, kanske inte varje dag, men iallfall några gånger i veckan! Men nu har jag mycket att berätta!! Så nu kanske det förhoppningsvis blir lite inlägg!
 
Nu har det blivit lite nystart också eftersom att jag, Sören och Cissi var till Täby galopp i lördags för att hämta en till liten galoppis! 
 
Lockheed Blackbird kallad Blackie. 
En 4-årig fullblodsvalack.
Caroline (som är proffstränare på Täby, har Stall Malmborg och som jag köpte Mere av och även där jag köpte Sequel för många år sedan) hörde av sig till mig förra helgen och frågade lite hur det var med Mere och sen även om jag eventuellt skulle vara intresserad av Blackie. Han har tydligen vart lite svår och haft lite speciella ideer under träningen på Täby. Men nu på slutet hade dom fått ordning så det funkade riktigt bra.
Men i sista löpet han gick ( i december) hade det tydligen hänt något så han fick en blödning på ena senan i höger fram, vilket givetvis inte är bra som galopphäst för det är en helt annan belastning för dem än vad det är för "vanliga" ridhästar. Vilket var otroligt tråkigt för han hade sprungit riktigt bra nu på slutet.
 
Caroline sa att Mere hade vart en av de svåraste dom haft på Täby och tyckte att jag hade gjort ett bra jobb med henne och att då  Blackie kanske skulle kunna passa mig i och med att han också vart lite speciell. Vilket man givetvis blir otroligt glad av att höra! Det är ju lätt för andra att bara kolla på Mere och bara dömma efter vad dom ser, men att få höra av andra som vet hur Mere vart och hur hon funkar att man gjort ett bra jobb blir man jätte glad av att höra! Lite kul är också att Sandra som red Mere i träning också vart den som ridit Blackie.
 
Så i lördags var vi och hämtade Blackie på Täby. Han verkar riktigt cool, gick bara rätt på transporten! (nu hade han ju ioförsejj fått lugnande, men endå) det är ju inte roligt om det första man får göra är att börja bråka med dom. 
 
När vi kom hem bestämde vi att släppa ihop hästarna direkt i hagen medans det var ljust, plus att jag tycker det är bättre än att dom ska stå inne i boxen och bli stressade.
Så släppte ut Blackie först och släppte sedan in Medina.
Blackie såg skitglad ut och sprang fram för att hälsa och det gillade inte Medina, så hon vände sig och sparka så han fick en spark på bogen, men efter det höll han sig en bra bit ifrån, stackarn! Mere var det inga problem med. Så han har fått hålla sig lite på avstånd , men börjar nu få komma närmre så det är ju skönt! När vi tog in honom i boxen på kvällen vart han orolig och stod o hoppa och typ bocka?! Men efter ett tag lugnade han sig och började äta hö. 
 
Alltså han är så himla söt ser ut som en liten busponny. Otrolig utstrålning, ska bli riktigt kul med honom!
 
 

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela