Fredag, 25 Februari

Publicerad 2011-02-25

Vilken jävla skitdag!! Verkligen inte min dag idag.
Började som vanligt med mockning innan frukost, sen cantrade jag Zahir, riktigt fin va han!
Sen då... Like A Charm, den lilla busponnyn!

Like A Charm e en rätt liten häst, runt 150 cm kanske, fyller 3 i år, jätte söt o snäll att hålla på med, importerades från England i November.
Jag tycker bra om henne, hon har blivit riktigt fin att rida!
Iallafall så sutta hon av mejj två gånger idag!! Den elaka lilla hästen...
Och hon skulle vara förhäst till två 2 åringar, så bra gick det!
Precis som i måndag, då hon oxå kasta av mejj 2 gånger, hon e så jäkla snabb när hon börjar bocka, haha.
Landade typ på huvudet första gången hon kasta av mejj idag, så har haft lite ont i huvudet nu på eftermiddan, men de e nog ingen fara.
Sen red jag Patronen, det gick helt okey, hon e så jäkla söt den hästen! Oxå liten bushäst, men idag skötte hon sig.

Efter henne red jag Barham vilken underbar häst! Han va rätt pigg han med.
Sen då Nisse värsta bockningarna i hela stallet, alltså han sparkar bakut så högt att hans svans slår i ryggen på mej! Haha, så piper han samtidigt, fy fan, så jävla elak e han! Alltså på ett gulligt sätt, men jag ramla iaf inte av (även om de va nära, vilket de e rätt ofta när man rider han).
Nisse blir 5 iår, fux med bläs, han e den hästen jag har ridit mest tror jag, hur snäll som helst alltså! Värsta perfekt att lära sig galopp på, saktar av när man vill, ökar när man vill, går typ i form av sig själv, blir typ aldrig rädd elleer nått, går fram överallt, snäll i boxen och hålla å¨med, men de e ju just hans bockningar, ja....bushäst! Idag va en av hans värre dagar, dessutom har han haft lite vila nu, så en aning med överskottsenergi!
På eftermiddan sen skulle jag rida Lupine en 2 åring, riktigt stor och fin för att va 2, men hon halka givetvis omkull när hon skulle bocka lite, så jag ramla av då med!

Sen i förrgår ramla jag av Nakina! Hände inget just när jag ramla av, men efter jag hade ramlat av tog han ett steg på mitt knä, så gissa om det är helt blått alltså, dessutom har han så kallade guldskor med 6 brodd i varje sko...skönt, INTE!

Man känner sejj ju just inge värdelös när man bara ramlar av hela tiden...men aja, hoppas på en bättre dag imorgon.

Igår va jag ute o sprang 3 km, duktiga jag! Haha, skulle egentligen ut o springa idag med, men va fan, ja orka inte, helt slut efter den här dan!

Bilder på några sötisar:


Zahir.



Patronen.

3 årigt sto.

Söndag, 14 Februari

Publicerad 2011-02-19

Klarade inte de där jävla konditionstestet!!! Fy fan! Tror ja sprang på 17 min eller nått. Så jävla arg på mejj själv, som tur va hade jag iaf inte bestämt någon uppridning eller nått, för om man inte klarar konditionstestet får man inte rida upp. Hade ju vart tråkigt om man fixat med häst o allt o sen inte år rida...

Sen va de svinkallt ute oxå, näe fy! EFTER konditionstestet var de fystest, med olika stationer, man va säkert inte helt slut för det redan innan!, men de klara ja iaf, riktigt svettigt! Sen hade vi tävling!
"Musse" (som hållt på med kampsport och boxning) var med på kursen, han har bl.a vart med i globen på stjärnornas hoppning. Han och jag vart på lag mot Angelica 20 årig tjej som jobbar hos proffstränare och Hanna, 23 tror jag hon var, jobbar på ett stuteri.
Grenarna var då köra skottkärra och rida på varandras ryggar, från ena sidan av salen sen byta plats med varandra och ta sig tillbaka.
Skottkärran vann vi (kanske inte tack vare mejj men,,,whatever)! Sen då racet på ryggen, de gick bra när jag red o han va häst, sen böt vi ju då....haha, och jag börjar springa men tappar balansen så vi går omkull!! Herregud!! Haha, så då kom dom andra om oss....
Sista racet va skottkärran till ena sidan, sen rida tillbaka, gick liite bättre då(då va ja INTE häst! Tror jag gör mejj bäst som ryttare faktiskt;)

Sen åkte vi tillbaka till Täby och käkade jätte god lasagne och kollade lite på första löpet innan det var teoritest, teoritestet klarade alla galant! Vi kollade oxå på några filmer från olika uppridningar.
Åh ja längtar såå tills jag får träna startboxar! Verkar så jävla häftigt!! Snö försvinn!!






Lördag, 12 Februari

Publicerad 2011-02-12

Jag sov riktigt skönt inatt. Somnade vell av ren utmattning!

Upp runt halv 7 så åkte vi till Täby, där jag hjälpte Henkes mamma Ylva och Johan (som jobbar där) lite i stallet innan jag skulle till det skrämmande Ascotrummet! Men med bra beskrivning från Ylva hittade jag dit utan problem.

Kl 9 började kursen med reglements kunskap, helt okey faktiskt!
Sen bar de av och kollade vågrummet och Cicci som håller i kursen berättade om hur de funkar med ut och invägning osv.
Sen min favorit... "Plastic Wonder". En mekanisk häst, (lite konstigare, stötigare, tråkigare och för att inte sejja jobbigare) än att rida en vanlig häst.
Folk som aldrig provat galopp kan nog inte ens tänka sig hur jobbigt de e att rida, jag förstod att de va jobbigt innan jag provade galopp, men sååå jobbigt, aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tänka mejj de!
De e verkligen ett riktigt träningspass för hela kroppen ink. kondition.
Benen känns som spagetti efter 2 min!

Första passet på Plastic var mest att man skulle rida som ett löp och Cicci kollade sitsen balansen osv, gav lite råd och tips.
Sen var de Kostrådgivningsföreläsning, ojj ojj ojj vad man skulle äta många måltider på en dag, dricka mjölk, äta nyttiga fetter och långsamma kalorier. Frukt och grönt i massor. Men hur ska man ha tiden och orken för de?
Ja, ni som känner mejj kan nog förstå att hon vart en aning orolig ang. min så kallade "kost".
Men till mitt försvar va inte jag den enda med...mindre bra matrutiner.
Galoppen e ju lite så att man helst ska vara urstark väga så lite som möjligt och orka så mycket som möjligt.
Men man skulle kanske försöka äta lite nyttigare?

Sen var det Plastic....igen. Vi fick rida som ett löp och öva på att byta spöhand, ta av glasögonen, och korta tyglarna osv.
Ja vet! De låter som rena nybörjar lektionen, men de e de faktiskt inte. När man ska rida ett löp i tävlingstempo med i snitt 10-12 hästar runt omkring en finns de lite speciella sätt man byter spöhand och kortar tyglarna på. Sen har man kanske på sejj 3-4 par glasögon beroende på hur lerig banan e, så när de blir helt svart framför ögonen e de dax att ta av sig första paret glasögon osv. Men de va kul! Men som sagt, Plastic va INTE min favorithäst, ingen Nakina direkt";)

Nu ska jag sova! och ladda för de där jäkla fystestet imorgon, fasen va ja e orolig för de, fast kuggar ja e de bara att springa om senare, värre för dom som ska rida upp imorgon och har med sejj häst o allt. Kuggar dom får dom inte rida upp alls!

Så kl 9 imorrn springer jag i mina nya joggingskor på Solvallas travbana, önska mejj lycka till!

Fredag, 11 Februari

Publicerad 2011-02-12

Yes, dagen jag har oroat mejj för i flera veckor. Hur jag skulle fixa alla saker, packa, tåget för att inte tala om tunnelbanan!! Täby, ascotrummet (nu skulle jag ioförsejj inte dit för ens på lördagen, men endå).

Hjälpte iaf till i stallet på morgonen, i snöstormen, sen hann jag tömköra Thor. En brun nykastrerad 2 åring innan pappa kom o hämtade mejj, tågbiljetten hade jag fixat dagen innan så de va rätt lugnt, bråttom till Karlstad där jag bokstavligt talat kastade mejj in på Team Sportia o köpte första bästa (sköna) joggingskor och en rosa puma väska!

Sen till Degerfors, men givetvis va tåget försenat med typ 40 min, men då hann jag packa ihop allt lite mer.
X2000 till Sthlm, rätt trevligt faktiskt, inget att klaga på, trött som fan va ja.
Sen dåra, så va de ju SNÖKAOS i Sthlm under fredagen, så i princip alla bussar var inställda så alla tog ju tunnelbanan.

Ja, där stod jag med två stora tunga väskor på axeln packade med nya skorna, träningskläder, den stora rosa handduken, ridkläder, datorn, hjälmen, säkerhetsväst, stövlar, i handen en stor påse med galopputrustning i och på andra armen min svarta fina Mary Kay väska och en mobil med ett streck på batteriet visste inte vart jag skulle knappt vart jag va eller va jag skulle göra.

Aja, ja skulle iaf till tunnelbanan till o börja med, så jag följde allt annat folk ner i kaoset. De va så mycke folk! Överallt! O väskorna va så tunga!
Till tunnelbanorna hittade jag lättare än va jag trodde, ja de va ju bara att följa "T" skylten, inte så komplicerat, men jag som bara har åkt tunnelbana typ 2 gånger och då med mamma, hade inte sån koll på de.

Röda linjen till Mörby centrum, de kunde inte va så svårt, men GIVETVIS hamna jag på fel slutstation. "Gör om gör rätt", kom fram tillsist, där Henkes mamma väntade på mig så åkte vi hem till dom.

Att jag tog mejj igenom de där, herregud! Jävla väskor!

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela