Mantorps terrängbana!

Publicerad 2012-03-29


Japp va där igår med Mere.
Första gången, och hon e så underbart duktig! Hon va inge tittig eller att hon tyckte det va konstigt. Nu e de ju iof mer naturligt för hästarna att hoppa ute och över stockar m.m.
Men hon är så okomplicerad så, hon bara fattar direkt!
De som va lite problem va vattnet, men de va i "vattenhålan", så de tyckte hon va obehagligt. Men sen gick vi ut på gärdet och där va de inga som helst problem, galoppera i och ur, så jävla fin! Hoppa till o med ner i vattnet!

Ibland i galoppen kör hon bara upp huvvet t vänster och typ låser sej, vet inte riktigt vad ja ska göra, de e framförallt i lite snabbare galopp. Tips? Hon låser sejj verkligen helt! Finns ingen styrning eller nått, men är på bättringsvägen iaf.


Fan va hon har börjat testa mej, o hon gör nästan exakt som Sequel gjorde när hon höll på, inte riktigt lika extremt, men gud va irreterande de e. Så många timmar jag stod me den där hästen på nån grusväg o hon vägra gå och bara kastade sejj överallt utom åt det hållet vi skulle, men på slutet vart Sequel så grymt fin och duktig, de va inte ofta vi bråkade då, hon gjorde de jag bad henne om, ibland ifrågasatte hon, men de tog ingen längre tid att lösa de. Tror som sagt Mere e aningen lättare, så hon ger sejj nog snart, bara o visa att hon inte kommer någonstans med de.



Nerhoppet i Mantorp.




Ny start!

Publicerad 2012-03-27


Hej! Efter ett långt uppehåll ska jag nog försöka börja blogga! Försöka! Men vi får se hur de går!
Dom flesta som läser min blogg vet nog lite va som hänt i mitt liv ändå (facebook) men om ni undrar över något e de bara att fråga så ska jag svara eller skriva ett inlägg om de.=) Har ju faktiskt hänt lite på typ ett år. Eller ja... ah lite kan man nog sejja!
Ny header iaf! Får duga så länge tills jag känner mejj lite mer kreativ...

Dagen har vart rätt ok, va o handla på förmiddan, köpte skor till Mere, hästgodis (med lakritssmak som jag hört ALLA hästar ska gilla..;)) och ett par ridvantar eftersom mina gamla va helt slut stackarna, vart soptunnan för dom!
Red Mere i paddocken en liten stund, o shit va fin hon va i traven! I skritt blir hon lite otålig och galoppen e hon fortfarande lite stressad i, men traven, åh va fin hon e, går helt stadigt i form och är lugn o fin. O jag bara älskar min nya fina sadel som jag hämta i fredags!
Passar både mejj o Mere perfect!<3


Sen skrittade vi ner på vägen bakom stallet, har inte gått där förut med henne, men hon brukar inte va gloig på grejjer, men nu förstår ni har madame börjat testa lite, så när vi kom till en liten bäck som rann under vägen började hon vända tillbaka och höll på, men hon är absolut inte lika envis som Quellan, o blir man lite arg på henne skärper hon sej nästan direkt. Men känns verkligen att hon börjat testa gränserna så man får verkligen va me o se till att de inte blir en massa dumheter av de. Men efter Sequel e de inte många hästar jag skulle kalla svåra. Mere är väldigt mycket mer tryggare i sejj själv och allmänt bara lättare.=)
Som sagt, fråga på om ni har frågor!




Mere & jag idag.





Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela