Finaste killen

Publicerad 2013-12-21

 
Hur duktig var inte Blackie idag då. Jag tänkte egentligen inte rida idag, men hade lite tid över, vad passar då bättre än att ta ett litet pass i ridhuset såhär på en lördagskväll? ;). För en gångs skull tänkte jag rida barbacka. Har ju aldrig gjort det på Blackie, men han är ju oftast snäll sådär, så ja, jag testade och det gick bra, så efter ett tag var jag bara tvungen att testa att rida utan träns oxå, bara för att se. Så jag hade en tygel runt halsen på honom. Och hur himlans duktig var han inte! <3 Lyssnade jätte bra, oftast iallafall. Han var bara tvungen att göra två tvärnitar för att se om matte kunde sitta kvar, annars såå duktig! Man får ju faktiskt inte glömma att han bara är 4 år, eller 5 får man vell börja räkna honom som nu egentligen!! =) I slutet på januari har han bott hos mig ett år, så för exakt ett år sedan stod han fortfarande på Täby, lilla bushästen. Och sista löpet han gick var 19 dec förra året och då kom han 3:a. Tyvärr var det oxå antagligen under det löpet som han fick senskadan, vilket var jätte tråkigt för Stall Malmborg, eftersom han hade sprungit rätt bra förra året. Fast hade det inte hänt, hade ju inte jag kunnat köpa honom, så det var nog meningen att han skulle hamna hos mig iallafall! <3
 
Tycker det är otroligt bra och nyttigt att rida barbacka. Dels för sitsen och balansen. Men även så tror jag att det får både häst och ryttare att lita mer på varandra. Det blir ju lite närmre och inte lika "säkert" som med sadel utan man får ha lite mer tillit till hästen. Dock år det väldigt sällan jag rider barbacka. Kanske något man skulle göra lite oftare!
 
Så sööt och snäll kille idag! <3
 
 
 
 
 

Hoppträning

Publicerad 2013-12-08

 
Blackie fick vara med på sin första hoppträning här i veckan. Jag vill ju framförallt att han ska få hoppa mer. Då är det bra när det blir olika övningar, som det oftast inte blir när man hoppar själv. Samt jätte nyttigt för honom att träna med andra hästar och få bra tips och ideér från någon duktig! Haha, som ni ser på videon är han inte världens pålitligaste.. ;) Men jag tycker han skötte sig bra! Och han bjuder på hindren och hoppar fint! Sen måste vi bli mer samspelta, men det kommer ju allt eftersom. Tyvärr var det rätt dåligt underlag just när träningen var, för dom hade lagt på ny flis, och hade inte hunnit blanda det, så då vart det lite halkigt, så man fick ta det lite lugnt i svängarna. Imorgon är det hoppträning igen, fast för en annan tränare. Då ska jag hoppa både Mere Blackie. Det ska bli riktigt roligt!
 
Visst e han fin, gulleprinsen!? ;)
 
 
 
 

Behandling

Publicerad 2013-12-07

 
Pia var här förra helgen och kände igenom hästarna. Vi började med Blackie, han brukar ju inte gilla det speciellt mycket, utan har trampat runt och inte riktigt tagit det till sig. Pia tyckte det kändes som en helt annan häst sen första gången hon var ute. Han var jätte mjuk och fin. Hon tyckte även att han musklat sig mer och var fin i hullet. Så det var roligt! Dessutom verkade Blackie tycka om det! Han stod faktiskt still och Pia kunde gå igenom honom helt och hittade ingenting! Så himla skönt! Mere därimot, som brukar bara stå och njuta, var inte alls sig lik. Hon trampade omkring och var spänd. Hon har ju två ställen som Pia har anmärkt på. Ett nästan precis där sadeln slutar och ett mellan frambenen där hon känns jätte spänd. Och det har hon känt varje gång hon har vart ute och har då gett behandling för det. Vi funderade lite över vad det kunde vara, framförallt det vid ryggen. Även fast Pia tryckte en bit under det, såg man lixom hur det bara spände upp där. Så frågade hon om hon arbetar bra med bakbenen, vilket jag tycker, men sen efter lite mer eftertanke har jag sett att hon mer lyfter upp bakbenen, inte sträcker ut så mycket. Så det är nog anledningen till att hon är spänd där. I vilket fall som helst, tryckte Pia till på ett ställe, ganska ordentligt, och sen såg det ut som det bara släppte. Och till och med jag kunde se skillnad från där jag stod. Hon såg så mycket mer avslappnad ut i ryggen! Pia hade oxå precis införskaffat sig en laser som hon testade lite på båda. Och den lät ju lite, Blackie brydde sig iget speciellt, men Mere tyckte den var jätte obehaglig! 
Blackie, var det bara att fortsätta rida som vanligt och Mere skulle få vara utan ryttare i 3 dagar men skrittas lite för hand då. Så i onsdags satt jag upp på Mere, och det var som en helt annan häst! Hon gick avslappnat och kändes så mjuk i traven. Och när jag kollade i spegeln såg hon bara så mycket mer avslappnad ut i bakbenen eller hur man ska sejja. Så det känns riktigt bra! 
 
 

Dressyrträning

Publicerad 2013-12-05

 
Ja, vi lever. Väldigt dålig uppdatering här...
Men det har hänt lite grann iallafall, Blackie har vart iväg på träning för Anna. Och det gick faktiskt bra att åka med honom, inga stora grejer han höll på med i transporten, förutom att man såg att han inte var helt nöjd, men han vänjer sig nog allt eftersom. När vi kom fram skötte han sig helt ok. Sen när vi kom in i ridhuset låg det en jätte läskig slang vid kanten, så då totalvägrade han att gå till det hörnet. Det är typiskt Blackie han ser nått som e lite läskigt, och då början han hoppa och sparka bakut, osv. Och jag vet ju att han egentligen inte är speciellt rädd, för han är rätt cool sådär. Så då får vi bråka lite, men tillsist skärpte han sig. Jag sa till Anna att jag ville att vi skulle träna på att flytta för skänkeln och att han i galoppen alltid går med bakdelen inåt. Så vi började med lite skänkelvikning, och jag fick lite tips där. Sen jobbade vi nästan bara med att rida i öppna och min sits. Framförallt har jag en högerhand som jag måste lätta mer i. Men de e ju så svårt när man lagt sig till med massa dåliga vanor!
Vart mycket galopp på volten där jag skulle försöka styra in honom i lite öppna och få bakdelen mer rakt under. Men det går ju inte att lita på Blackie direkt, för rätt som det är blir det en tvärnit och bakut och pip. Sen driver man på fram och han går lika fint igen. Vi fick två varv på volten där han var tvungen att testa om han kunde få av mig för det vart lite föör jobbigt. Haha, som ni kan se på filmen... Väldigt nöjd, som vanligt, med lektionen. Tycker man får så himla mycket hjälp! 
 
 
 
Så mycket träning efter lektionen har vart i just öppna. Och vilken skillnad det har blivit! Han svarar så mycket bättre på skänkeln och flyttar jätte bra! Nu kan vi rida helt rakt i galoppen, jag får vara med och peta in bakdelen lite, men förut var han bara så nochalant och svararde inte alls. Bra med speglar i ridhuset när man ska träna på det! Överlag har Blackie jobbat på riktigt bra! Även om han blir lite trött och tycker det är jobbigt, kämpar han på  och gör det man ber honom om! Han kommer bli en riktigt fin häst! Eller ja, det e han ju redan , men ni fattar! ;) Jag tycker han har växt väldigt mycket i sig själv. Det är absolut inga problem att ta in honom själv och ställa honom på stallgången. Han står så snällt så! Han är inte heller lika orolig över att vara själv utan sköter sig riktigt bra! Duktiga killen! <3 
Jag har även hoppat hästarna. Jag ställde mest bara upp lite hinder för att dom skulle få hoppa lite, så inget avancerat vart det. Men båda fick iallafall hoppa vattenmatta. Mere hoppade direkt, men Blackie var tvungen att kolla lite extra. Blackie har börjat bjuda riktigt fint på hindrena, ibland lite väl mycket, för då springer han bara mot hindret och lyssnar inte riktigt på förhållning, men det blir nog bättre ju mer vi hoppar. Haha, sen vet jag inte va han fick för ryck, bara sparkade bakut innan ett hinder och fortsatte tills långt efter...endå lyckades han komma över hindret.
Mere ska ju allt gå så fort med. Mest problem är ju när vi landat, då bara drar hon iväg. Det spelar kanske inte så stor roll när man bara hoppar enstaka hinder, men kombinationer. Men jag har börjat gjort så, att drar hon bara, tar jag tag i henne ordentligt och sen fortsätter. Sen blir det oftast en stor skillnad nästa gång vi kommer där, då väntar hon mer. 
 
Här kommer film från hoppningen.
 
 
 
Blackie har oxå vart med på en hopplektion, i söndags. Perfekt för honom, dels att komma in lite mer i hoppningen, men framförallt hoppa med andra hästar, vårat största problem på tävligar. Och på måndag är det hoppträning igen, då ska båda vara med! Så himla roligt att vi kommit igång med hoppningen nu! 
 
 

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela