Måndag, 24 Januari

Publicerad 2011-01-24

Hejsan på er! Har fått lite skäll att ja inte uppdaterar min blogg. Så ska försöka börja skriva nu, när jag har fått dator o allt.

Här i Mellerud är de för tillfället inte speciellt kallt, har vart sol idag! Men de är is typ överallt! Så kan man rida nått...nej!
Så den senast veckan har jag tillbringat inne i ridhuset och tömkört.
Ja, ja ska inte klaga, de e rätt kul faktiskt när man ser att hästarna utvecklas osv. Men imorrn ska vi kanske ut o cantra, hoppas, hoppas!

Sen måste jag bara berätta att min favorit häst e tillbaka! Nakina!
Asså, ja tycker så bra om den hästen alltså, blir lika glad varje gång jag rider honom, eller överhuvudtaget kollar på honom!!
Ah, hoppas han får stå kvar här nu ett tag.

För Henke har även ett stall på Täby där han har ca 6 hästar, så han byter ju lite ibland.

Kan ju berätta lite om stället här, de är ett stort stall med två längor typ som ett L kan man tänka.
Ena längan e Nattes, där står hennes hästar, galopp och fälttävlanshästar. Tror hon har 15 boxar.
Andra längan e Henkes, han har 17 boxar där står bara galopphästar.
Sen finns även 10 uteboxar, (4 på ett ställe, 6 på ett annat).
Oxå har dom en stoor lösdrift! Där de går ca 10-15 hästar, på lösdriften står det lite blandade hästar, försäljningshästar, hästar som har vart skadade eller som vilar. Så de står mer än 50 hästar här.

Sen på gården finns skrittmaskin, riktigt fin paddock med gummiflis som underlag, en rundbana på 1000m och några slingor i skogen och sen då lilla ridhuset som mest används till longering o  löshoppning osv.

Idag: Började som vanligt med att mocka, sen en snabb frukost sen har ja ta mejj fan tömkört hela dan! Ja, ja har haft lunch oså, men satans va trött ja e på de där ridhuset nu! Så hoppas verkligen att vi kan rida litte imorrn!

Sen nu på kvällen så visa Henke mejj va man ska tänka på sits o balans och hela allting, på en "träningshäst". De e alltså en plast häst men med full utrustning som e till för just träning eller finslip på sits eller för att träna kondition.
Ja... ja tycker ja e någorlunda sådär tränad...men ja, de märkte ja ju att ja inte va! Mina beeen! Seriöst ja trodde jag skulle dö efter 1 minut på hästen!
Ja så ja lär ju börja träna litte...

För i början på februari ska jag till Täby och gå kurs så ja kan ta amatörryttarlicens så jag kan få börja tävla och rida löp. Kursen består av lite information om kost o hälsa, ett teoretiskt prov en uppridning och ett FYSTEST! Jag har ont i magen för fystestet alltså...men ja får vell ta mejj i kragen och börja springa.

Slänger in en liten bild på självaste snyggingen oxå!

Jag på min favorit Nakina i höstas.

Nakina är en 2 årig valck som blir 3 nu till våren.
Han kvala för inte så jätte länge sen, men har tyvärr inte gått så jätte bra på tävlingarna hittils.

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela