Arbetsdag i stallet!

Publicerad 2012-05-06



Ska strax iväg t stallet där vi idag har arbetsdag, glad att det är fint väder! =) Tror vi ska gå över sommarhagar och fixa lite, inte kul om det regnar då.. Sen stallmöte kl 13.00 och efter det blir det ridning på underbaraste pållen!

Egentligen skulle jag ha jobbat natt idag oxå, eller haha egentligen skulle Jocke jobba natten hela veckan, men ja tjatade till mejj att få jobba, men han tog den här natten, de e från 21.00 - 6.00 så blir litte jobbigt när det är 9 timmar och sen iväg t kga och jobba dubbel skift hela veckan, så det var ju skönt iaf! Så kommer nog bli lite dålig uppdatering t veckan... Men jag får skriva mer ikväll om dagens aktiveteter! =)

Bye Bye!



Torsdag natt!

Publicerad 2012-05-05



I torsdags fick jag jobb i Hasselfors, natt. Vart så glad! Ja jag tycker om att jobba, eller ja, ja måste fan jobba för att funka. Blir as stressad av att inte jobba, ju mer jobb desto bättre! Sen måste man givetvis få sova någongång! (är ju bra)

Nu ere ju så att jag jobbar på kga kommun, varje vardag 6.30-16.00 vilket betyder att jag inte kan ta nått jobb på dagen, så antingen får det bli kväll eller natt. Jobbar jag kväll hinner jag inte med stallet alls, då brukar Mia fixa Mere åt mejj, men jobbar jag natt börjar jag 00.00 och slutar 6.00 så då hinner jag med stallet plus rida på em, dock blir sovandet lidandes då...
Så till veckan kommer jag jobba natt måndag- torsdag, så får vell se vad jag hinner/orkar i stallet. Men jobb är prio ett för mejj.

Iallafall! I torsdags när jag jobba, körde jag givetvis finaste volvon, allt gick skitbra ända fram tills kl 00.45 jag hade alltså kört hela 45 minuter av mitt 6 timmars jobbpass. Då en slang går sönder i gripen, så de bara dyng läcker olja, fy fan. Ringer o väcker Sören och undrar vad jag ska göra, ta trucken istället..

Ja, jag har kört truck förut, men ja e inte så jävla hajj på den som volvon, snacka om att jag fick panik när det gick upp för mejj att jag skulle bli tvungen att köra truck resten av natten! Jag bara såg framför mejj att jag va i banan, och körde sönder en massa osv osv.
Och att hoppa direkt från volvon till trucken va fan hemskt! För det första e den typ 2000 gånger större än volvon sen e de annan styrning vilket är det värsta!!

Sen har ja rätt höga krav på mejj själv och vill att det ska gå bra och göra ett bra jobb, så var nog oxå mycket därför jag fick panik... höhö. Men iaf så gick det oväntat bra! *STOLT*
Så får se va de blir att köra t veckan, är bara glad att jag överlevde den natten! ;)








Dålig uppdatering!

Publicerad 2012-05-05



Ja ja vet! Grymt dålig uppdatering nu! Har haft fullt upp och ingen lust att blogga ingen inspiration..

Iaf, förra helgen var jag och Mere till vingåker igen, denna gång lokal tävling. Vilket jävla tempo dom hade kan jag lova! Jag startade som nr 21 i första klassen, så tänkte jag typ 3 min per ekipage, så typ 60 min från första start vilket var kl 8 så då skulle jag rida vid 9. Jo tjena!  20 över åtta var klassen avslutad! Fruktansvärt effektiva var dom, men det var bra tyckte jag! Men vart aningen stressigt för när jag skulle börja rida fram fick ja reda på att det var typ 3 ekipage före mejj! Panik! Så hann ju inte rida fram alls, galopperade runt lite typ sen in på banan. Mere skötte sejj så jävla bra! Dock va hon i två hinder, så 8 fel dåra.

Sen klassen efter, debuterade 100cm, så vart hon sådär jävla superstressad så hon bara springer, ingen styrning eller nått på hästen, bara låser sejj, så där fick vi ju ett x antal fel.... Men vi kom runt banan iaf. Det är inga dumheter, utan bara att hon blir stressad så gör inte så mycke, sen på vissa hinder hoppa hon så jävla otroligt underbart fint!! Fy fan! Känns att hon verkligen har potential!

För övrigt var hon världens finaste och lugnaste på tävlingen, bara står helt lugnt och kollar lite. Så det har verkligen gjort nytta att vart iväg så pass mycket som jag vart med henne! Och tänk att hon bara är 4 år och så duktig!




Fin!


Sen var vi iväg på terrängträning i Trossnäs i tisdags, passa så bra eftersom de va röd dag och jag var ledig!
Åh va fin hon är! Lika lugn när vi kom dit som på tävlingen att göra iordning.

I början e hon verkligen asfin, lugn o lyssnar osv. Men sen mot slutet blir hon sådär stressad, men jag försöker bara vara lugn och berömma när hon gör rätt. Hon lyssnar väldigt bra på rösten, ja jag skryter om min häst nu, men fy fan va fiiin hon kommer bli!!! Så jävla glad att hon kom till mejj!

Nu är det DRESSYRTRÄNING för våran del som gäller! Hoppa kan hon, inge gloig på grejjer, de e bara dressyren som måste funka! Går ju inte att rida hästen utan martingal, eller ja, inte galoppera utan martingal, så fort hon känner att hon kan komma upp med huvudet högt blir hon asträlig, ingen kontakt för fem öre. Hon har redan knockat mej typ 3 gånger, MED martingal! Men stenhård träning nu på markarbetet! Så ska vi debutera i fälttävlan, snart? hoppas jag! ;)





Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela