Senaste dagarna

Publicerad 2013-11-09

 
Jag trivs så himla bra i stallet! Och hästarna verkar oxå trivas jätte bra. I onsdags red vi ut och kollade lite. Red Mere först, så jag kunde kolla lite hur det såg ut osv. Hon var rätt så framåt, ja! Hon stod på stället och studsa, haha, men det är det vi ska  träna på mycket härframöver, att vi ska kunna rida i ett bra tempo o broms och styrning ska fortfarande kunna fungera. Sen var det Blackies tur, han skötte sig oväntat bra. Gick fram och höll inte på med några dumheter, backa eller sparka bakut. Han är ju bara för fin att rida den hästen! 
I fredags vart dom skodda, och skötte sig jätte bra verkligen! Blackie tycker ju inte riktigt om att stå i boxen om han inte vet vad som ska hända, så han värmde upp lite lagomt med bakuter, pip och lite fina travsteg nu när han har sån stor box. Men väl på gången skötte han sig som sagt iaf. Dom vart skodda med snösulor och 4 broddhål i varje sko, så nu kan snön komma! ;) Bara för det blir det vell ingen riktig vinter... Har även ridit en del i ridhuset, hur skönt e inte de då, när regnet öser ner!? Mere har noll tålamod, och allt ska gärna gå fort. Men tycker endå hon har känts ganska mjuk och trevlig i munnen. Blackie har oxå vart duktig, skulle vilja ha honom lite mera framåt, och "mellan hand och skänkel". Idag kom han fram lite mer iaf. På lördag är det Anna träning igen, tror att det är Blackies tur då. =) Nyttigt för han att åka transport själv och komma till nya ställen! =)
 
Skoning pågår..
 
 
 
 
Mere & Blackie i deras fina hage med egen å! ;)
 
 
 
 
 

Pigga hästar!

Publicerad 2013-11-03

 
Saker blir ju som sagt aldrig som man tror... Blackie har ju vart så snäll och lugn att rida, även ok på nya ställen, så trodde inte det skulle bli några problem. Så vi gick bort till ridhuset och han var lite spänd. Det var en rodeohäst jag satt upp på, tror jag. Jävlar vad han bockade och sparkade bakut...o pep... Sen efter ca 10 min hopp och studs, på bortre kortsida tog han bara av, och längst hela ridhuset, alltså världens bocksprång, både högt o långt! Kändes som vi va flera meter upp i luften. Den serien slutade med att jag låg på backen. Slog mig rätt bra, fast inget allvarligt! Men kan va rätt jobbigt när man känner sig helt mörbultad endå, tycker jag. Haha, men det roligaste e Blackies blick efter han har fått av en, jag trodde ju att han skulle springa iväg, men nej, som alltid kommer han med öronen spetsade och går emot en och ser ut som världens gulligaste snällaste häst, som aldrig skulle göra så! Som undrar vad man hålls med... Sen när jag satt upp igen kändes det att han tänkte göra samma sak igen. Men okej att han busar lite ibland, men inte kasta av folk! Näe, så då fick jag seja till honom och så försökte jag rida på lite. Ju längre vi red desto bättre gick det, och Blackie lugnade ner sig lite. Men minsta lilla det blir lite för jobbigt är det hopp och bock. Men emellan det var han bara såå himla fin. Så han vart förlåten ganska fort endå! ;) Liite överskottsenergi tror jag!
 
Mere då, trodde jag skulle vara jätte tjaffsig och hetsig. Hon brukar alltid vara det när hon stått ett tag. Men hon därimot var som värsta gamla damen. (Iaf jämfört med Blackie). Allt var ju nytt för henne oxå, men hon reagerade inget speciellt. Hon kändes ovanligt mjuk och fin i kroppen. Inget att klaga på där!
 
Måste iaf sejja att båda två verkar trivas riktigt bra! 
 
Mere kikar ut från sin box.
 
 
Jag har köpt finmaskiga hönät. Det får plats hur mycket som helst i dom, och sen tar det ju längre tid för dom att äta upp, plus att det är lite sysselsättning att stå o pilla med. Så det känns bra att ha nu när dom kommer in lite tidigare på kvällarna. Både Mere och Blackie brukar ha kvar hö i näten på morgonen, så då har dom ju tillgång till hö hela natten o dom vill ha och äter antagligen så att dom blir mätta.
 
 

Flytt

Publicerad 2013-11-03

 
Igår flyttade vi hästarna. Det gick bara bra. Jag trodde att Blackie skulle härja när han kom dit och in i sin box, men typiskt, när man verkligen tror något, går det helt tvärtom. Han gick bara in och ställde sig och åt, cool lugn! Meres grannar var lite griniga på henne, men det blir nog bra så småningom. Idag släppte jag ut mina själv, och det funkade bra. Dom verkar trivas. Dom har ju nu haft en ganska lång vila, men nu så ska jag sätta igång ordentligt igen. Och vilken skillnad på tid. Det tar ca 5 min från lägenheten till stallet. Till Karlskoga tog det ca 30 min. Snacka om att spara tid!
Nu ska jag ut till stallet för tredje gången idag och rida! =)
 
 

Kap Verde

Publicerad 2013-11-03

 
Vi har ju vart utomlands en vecka, kom hem i onsdags. Så det har verkligen vart fullt upp med packing till nya stallet mm. Både innan och efter. Vi hade det iaf jätte bra där. Jag har ju bara vart i Egypten tidigare, så jag har ju inte jätte mycket att jämföra med. Men jämfört med Egypten kändes Kap Verde mycket "fräschare", framförallt maten. Folket var väldigt trevliga, inte lika på som i EgyptenKap Verde är en liten ögrupp i Atlanten ca 50 mil från Dakar, men tillhör Portugal. Vi var på ön Sal, som är en ökenö, så det fanns inte jätte mycket att göra, utan vart mest sol o bad och ta det lugnt, men det var ju därför vi var där oxå. Stranden var så himla fin, den var ca 8 km och sanden var bara såhär finkornig och inte en sten nånstans och vattnet var verkligen sådär blått och grönt. Därimot var det, vissa dagar världens vågor! Man fick försöka hålla lite koll så man inte hamna precis under vågen när den slog över. Gjorde den det, fanns inte en chans att hålla sig på benen, och man hade sand och vatten överallt sen! Men jag tror alla fick sej en åktur, haha, vissa mer än andra! ;)
Här kommer lite bilder från stranden.
 
 
Sören "softar" i vågorna!
 
Haha, vattenodjuret Linnea...
 
Två glada tjejer! Dock fick dom ta av sig cyklopen ganska snabbt eftersom dom bara tappade dom i vågorna hela tiden. Linnea till vänster och Lovisa till höger.
 
Linnea väntar på "rätt tillfälle" att komma i.
 
Haha, dock hann hon knappt i förrens hon var uppspolad igen! ;)
 
 
Även Sören fick sejj en åktur! Linnea klarade den här och syns längst upp på vågen.
 
 
Bara att börja om.
 
Det var riktigt bra där, men guud vad jag saknade hästarna! "Borta bra, men hemma bäst". 
 

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela