Inte lika snäll idag....

Publicerad 2013-01-22

 
 
Idag var lillkillen inte lika snäll som gångerna innan. Han stod jätte duktigt i stallgången när jag sadlade osv, och lugn när jag hoppade upp. Vi fick sällskap av Sören & Nikita. 
Kanske 30 m från stallet kom Blackie på att han inte skulle gå utan började backa o knövla. Vägrade vända tillbaka och skulle bara till stallet. Och han var inte ett dugg rädd om sig själv, backade in i saker och hade ingen koll alls. Farligt alltså!
Det är fruktansvärt irriterande när dom bara går och skiter i vart dom trampar osv. Verkligen inte kul med hans sena heller.
Men vad ska man göra? Givetvis är det inte bra för senan när han håller på så, men ger man sig vet han det till nästa gång och blir antagligen ännu värre.
 
Och för att stärka senan behövs en rutin med ordentlig skritt på hårt underlag en ganska lång tid framöver och det ska INTE vara ett problem för oss har jag bestämt!
 
Jag valde iaf att ta detta direkt och göra klart för honom att är det framåt som gäller, så är det!
Så när han väl stod rakt åt rätt håll (dock med backen i...) drog till honom med spöt bakom sadeln några gånger så han tog ett skutt framåt, så drev jag på och vart lite arg. Vilket funkade väldigt bra och han gick framåt! Sen skötte han sig i princip exemplariskt hela vägen! 
Så han verkar vara en smart kille och fattar fort! 
Det är ju aldrig kul när man måste bråka med dom, men samtidigt måste man ju faktiskt visa att man inte ger sig.
Senan kändes iallafall okey efteråt, tur det! Och han stod som ett ljus i stallgången, så jäkla gullig alltså! =)
 
Men han har tappat en baksko i hagen, jag trodde inte att han skulle bl ömfotad eftersom det är så mycket snö, men det blev han. Så hovslagaren kommer imorgon så får vi sko om honom i bak iallfall. =) Hoppas på att han är snäll!
 
 
Mere fick gå ett pass i paddocken, kändes riktigt fin och lugn. Försökte mest fokusera på att hon skulle ta stöd på bettet utan att hänga sig på och bli mjuk i sidorna. Vart inte ett jätte långt pass. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Arkiv

Prenumerera och dela