Måste bara skryta lite!

Publicerad 2012-04-04


Fy fan en så underbar häst jag har! Var som sagt till Trossnäs idag, o tösan skötte sejj superbra! Vi var 6 i gruppen, fyra "gamla" och två unghästar, varav Mere var en utav dom. Björn (tränaren) var först väldigt så att vi skulle trava emot hindren (unghästarna alltså) och så "lugnt lugnt lugnt, de gjorde inget om dom stannade och kollade, bara lugnt o fint på dom lätta hindren."

Sen när han checkat av hästarna lite fick jag och Mere faktiskt hoppa några hinder som dom lite duktigare fick hoppa. *Stolt* Men Mere va så underbart fin! Hon e lixom inge att hon ska hålla på o kolla å hindren och stanna eller så, hon bara hoppar!
Björn tyckte iaf att hon hoppade fint, bättre än han förväntat sejj, haha!
Verkar vara många som har förutfattade meningar om hästar ifrån Täby Galopp! ;)

I början va hon superlugn o fin och kunde duktigt stå o vänta på sin tur, sen när vi hoppat några hinder och damen började fatta va det handlade om tände hon till! Gudars! Hon kunde verkligen inte stå still, bara trampar runt o stegrar och går o stretar med huvvet, så då fick vi gå tillbaka till att trava emot hindren, sen direkt efter hoppet göra halt och bara få henne lugn!

Hon är ju lite knepig i mun, o speciellt när hon blir stressad, men jag tycker endå det gått mot bättringsvägen, pessoabett och martingal har hjälp otroligt mycket!

Lite tråkigt idag var dock att vattengraven var totalt istäckt, så vart ingen träning på vatten tvärr.

Men det absolut bästa var att hennes ben var så grymt fina efter träningen! På ena fram har hon fått ett ordentligt överben, på utsidan tack o lov, men endå. På det benet brukar hon även vara lite gallig och varm. Men efter dagens träning var hon helt ren i benen, så det går ju ner efter att hon rört på sej ordentligt, men lite tråkigt med överbenet när hon bara är 4 lixom, typiskt fullblod...., equiterapeuten kommer iaf på måndag och ska lasra henne, så hoppas på att få ner det lite grann, så ska hon vell få nån vecka ledigt och bara få ta det lite lugnt!

Ah juste! Kameran kom GIVETVIS inte med, så fick inga bra bilder....=(

Men slänger in en bild från ridbanan för ett par dar sen, fin va!? =)







Kommentarer

Postat av: Lovisa

Publicerad 2012-04-06 22:03:09

Kul att det går så bra med henne! :)

Och va fin bild! :D <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Arkiv

Prenumerera och dela