Husaby Hästklinik

Publicerad 2014-02-01

 
Vilken otroligt fin och trevlig klinik! Och för att inte tala om veterinärerna och personalen! Så himla proffsiga och duktiga! Dessutom fick jag nog bästa veterinären, (ja alla är nog bra) hehe, men hon hade hållt på med fullblod tidigare och även ridit fälttävlan! ;) För även om fullblod oxå är hästar, så är dom endå lite speciella och egna, båda psykiskt och fysiskt, så då känns de bra när man är runt folk som vet och kan dom. :) vi började med att springa för veterinären. Blackie var ju ganska så spänd, ja. Hon tyckte att det såg ganska bra ut, men att eftersom han var så på tårna döljer det oftast hältan. Så han fick lite lugnande och sen gjorde hon böjprov. Helt ren i båda fram. I bak hade han knappt 1 grad i höger bak och liten markering på vänster bak. Sen fick jag longera honom, och hon tyckte då att han såg lite "trippig" ut i bak. Hon kände igenom hela honom och tyckte han var jätte fint musklad iallafall! När hon kände över korset reagerade han på vänster sida, så då bestämde dom sig för att göra ultraljud på bäckenet i och med att han hade reagerat både på högt och lågt på böjproven. Där hittade dom ingen inflammation eller liknande. Va jag fattade så kollade som även SI leden på det sättet, och såg inget konstigt. Så då ville dom kolla gaffelbanden. För tydligen var det väldigt lika symtom på just SI leden och gaffelbanden. Så då gjorde dom ultraljud på höger gaffelband, där såg han ett litet ställe som såg misstänkt ut. Så då bedövade dom där och vi fick göra ett nytt böjprov, helt ren! Gjorde böjprov på vänster, pytte pytte markering, ultraljud på det med, även ett litet ställe där. Så han har alltså en inflammation i båda gaffelbanden i bak. Dock var det verkligen jätte lindriga. Så hans behandling är att han nu ska få Metacam i ca 10 dagar och sen stötvågsbehandling med två veckors mellanrum 3 gånger. Första behandlingen fick han direkt där. Han ska även skrittas uppsutten varannan dag. Efter 6-8 veckor, återbesök med ridprov och nytt ultraljud. Hon sa att det kunde bara vara så att själva läkningen hade stannat av, så då kunde stötvågsbehabdlingen sätta igång det igen. Känns så skönt att det var en så liten skada och framförallt att han inte behövde nån boxvila, för det hade inte blivit lätt! ;) Och han fick så mycket komplimanger Blackie, att han var så fin och fin färg, fin i hullet och bra musklad, av både veterinärer och andra där. Och öh... att han va liten? Haha ingen komplimang kanske? ;) haha dock tror alla att han e en liten tjej först, men de e bara för att han e såå söööt!! ;) Dessutom fick han en sån där "slickburk" som han bara älskar, som han kunde roa sig med när han vart otålig. ;) Haha! Veterinären berättade oxå om att der fanns forskning om godis som mutor, längst upp på listan kom små ponnysar, som var lättast att muta. Och gissa vad som kom allra längst ner, som mest svår mutade, jo, fullblod! ;) Men det gick ju fort att konstatera att Blackie är mer ponny än fullblod! ;) 
 
Jag förstår verkligen att Husaby har fått så bra rykte, jag tänker aldrig åka någon annanstans nu. Går inte ens att jämföra med andra kliniker jag vart på. Men nu är det ju faktiskt nära för oss oxå, tog ca 1 timme 15 min dit. Så nästa besök blir ju då alltså om två veckor igen och då ska han ju bara få stötvågsbehandlingen, så då lär det gå fort! =)

Kommentarer

Postat av: Lovisa

Publicerad 2014-02-02 19:22:44

Va skönt att de hittade felet :) Och va skönt att det var så pass lindrigt! Hoppas det ser bra ut när ni är där nästa gång :)

Svar: Ja! Jätte skönt! Det får vi hoppas. :)
Alexandra None

Postat av: Ida S

Publicerad 2014-02-04 21:00:10

Håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande!!=)=)

Postat av: Camilla

Publicerad 2014-02-05 06:54:53

Gud vad skönt att du fick svar & att dom hittade något & att det går att lösa! Håller tummarna för att allt går som planerat så att ni kan komma igång snart igen :)

Kram tjejen!!!

Postat av: Lovisa

Publicerad 2014-03-26 12:15:49

Nu var det bra längesen det va nåt nytt inlägg här ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Arkiv

Prenumerera och dela