Blackie på utflyckt!

Publicerad 2013-06-23

 
Japp, i lördags fick han packa sig in i transporten och åka hem till mamma och rida ut med dom små raggsockorna. Mamma på islandshästen Farfús och min lillasyster Lovisa på sin Pollux som är korsning mellan shettis och islandshäst hade vi som sällskap. Detta är ju för att träna på att både åka transport, men även att komma till nya ställen och miljöträning. Vi tog ur både bommarna och mellanväggen så han fick stå helt lös till och börja med. Han vände sig ett x antal gånger men verkade inte helt hysterisk, så ca nån km innan vi kom till mamma, stannade Sören så hoppade jag ut och satt fast honom längst fram. Han kan ju få lite panik just om han börjar backa eller dra bakåt och känner att han sitter fast, men det verkade gå bra. Han skötte sig faktiskt även riktigt bra när vi lastade ur. Han fick gå in i stallet och låna Fusses box medans vi gjorde iordning. Bara dom andra hästarna kom in lugnade han sig ännu mer. På ridturen skötte han sig bra, endast några "hopp, bock, spark, back" men överlag duktig! Det är ju inte världens pass när vi e där, som ni kanske kan förstå, men en lugn ridtur med lite trav och lite lite galopp, mest skritt! ;) (Dom tar inte sånna långa kliv dom där små..) Men väldigt bra hästar att ha som sällskap åt mina hetsiga fullblod. Det händer lixom inte så mycket, eller snarare ingenting. Spelar ingen roll hur mycket mina hästar studsar runt. Fusse och Pollux, står i princip bara o kollar och undrar vad dom hålls med? Haha, och mamma och Isa oxå tror ja! ;)  När vi skulle åka hem gick han direkt in i transporten och jag satte fast honom i fram och han stod lugn och still hela vägen tillbaka hem. Bra träning för honom och han skötte sig över förväntan! 
 
Blackie gick först! Efter kommer mamma och Fusse!
 
 
Dom fick fly in i skogen ett tag för Blackie plötsligt la i backen. (okej, bort från stigen iaf...) ;)
 
 
Lite bilder från när Mere var där och hälsade på.
Jag och Mere först. Sedan Sussie på sin Idunn. Efter dom, mamma på Farfús och sist Lovisa på Pollux. Till fots följde min andra lillasyster Linnea med.
Här är Sussies hemsida, där man kan läsa om kaniner, uppfödning och annat som hör till om man är intresserad. Om inte annat kolla på gulliga kort!
 
 
Inga graciösa fullblodsben som tar sig fram här inte! ;)
 
 
Haha, snacka om äkta ponny längst bak...
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2013-06-23 22:49:33

Så härligt att det gick bra att köra honom denna gången! Tror det är jätte bra att du tränar på att åka iväg såhär =)

Svar: Ah det var jätte skönt! Så man iaf kan ta sig någonstans! ;) jo vi får träna på på det! :)
Alexandra None

Postat av: Alva

Publicerad 2013-06-27 00:12:53

Hej! Vad äter dina hästar?:)

Svar: Hej! Dom får i princip fri tillgång till hö/ hösilage. Sen hippo top musli, kornkross, vetekli och yea - sacc. :)
Alexandra None

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Arkiv

Prenumerera och dela