Startfälttävlan Örebro 18 Augusti

Publicerad 2013-08-25

 
Vi var där i mycket god tid. Och lastade ur Blackie ganska tidigt så han fick gå runt o kolla lite. Han härjade lite men skötte sig endå ok!
 
Dressyr; Märke II (startfälttävlan): Till skillnad från Mere behöver Blackie än längre framridning för att slappa av och mjukna lite. Framridningen var i ett ridhus och det var en hel del andra hästar där. Men guud så duktig Blackie var! Hur fin som helst. Sedan fick man rida till ett annat ridhus där själva banan var. Även där skötte han sig exemplariskt. Inga dumheter. Och väl på banan tänkte jag att han skulle kolla lite på staketet eller annat, men han var hur cool som helst! Kändes som en jätte fin dressyr. Han var mjuk och gjorde allt han skulle. Nu var ju det här (tyvärr) bara en slags träningstävling, så inga poäng eller procent fick man. Utan mer ett omdöme. Det var mest att jag skulle tänka på ridvägar m.m. Supernöjd! 
 
Hoppningen ca. 60 cm: Fast såg ut som 30...rena kaninhoppningen..! Den kändes nästan lite för lätt, Blackie gick bara in och gjorde de han skulle utan några som helst tvärnitar eller bakuter. Så duktig! Felfria! (Tack o lov!)
 
 
Terrängen ca. 60 cm: Såg oxå jätte litet ut, men det var skönt ifall han skulle knövla. Här var det ju tillåtet med fler vägringar än vanligt så att man kom runt banan, vilket var väldigt skönt. Det var mestadels bara stockar som låg på marken. Men fanns även en "rulle" som var vitmålad, den trodde jag absolut Blackie skulle stanna på. En liten grav, upphopp, gråmålad låda och vatten (valfritt). I början på framridningen vart det lite hopp och bakuter m.m. Speciellt när han såg nån annan häst ute på banan. Men efter ett tag lugnade han sig och stod jätte duktigt stilla och lugnt. Sen var det dax för starten, skötte sig även bra där och vi kom därifrån trots att vi skulle rida bort från som andra hästarna. Hoppade första hindret och sen kändes han riktigt framåt och det kändes jätte bra, så bara helt plötsligt - tvärnit. Men den här gången satt jag kvar, kan ju bero på att jag inte hade satt i några gräsbrodd, tyckte inte det behövdes då vi inte skulle gå så fort och det var relativt torrt. Så vi gled ett par meter och så höll han på och snurra och knövla lite, men sen kom vi iväg igen, och han hoppade jätte duktigt. Kollade på graven (hider 6), men hann inte stanna så. Sen hinder 8 var en liten grå låda där man lixom hoppade in i paddocken. Tror han tyckte det var lite äckligt, mycket att kolla på. Så där fick vi ett stopp. Vattnet var inga som helst problem, han kollade mindre på det än vad Mere brukar göra. Så tycker det var en helt godkänt terräng! Åh va roligt det var att rida på en häst som gick att bromsa och styra så lätt! ;) Tror han kommer kunna bli riktigt fin med lite träning!
 
Man ser kanske inte så mycket, men här e videon iaf!
 
 
 
 
Haha!! Jag var bara tvungen att ta en stillbild ur videon! Fint! ;)
 
När vi skulle åka hem var han helt hysterisk i transporten, men sen rätt var det var ställde han sig bara helt lugnt, rörde sig knappt på hela resten av vägen. Så jävla udda... =) Men han kanske oxå lär sig någon gång! 
 
 

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2013-08-26 23:05:55

Haha, som jag skrattade åt hans tvärnit! Såg dö roligt ut!! :D

Svar: Haha! Ja veet! Lille tokhästen, jäkla ideer han har! ;)
Alexandra None

Postat av: Camilla

Publicerad 2013-08-31 13:49:21

Alltså ni 2 är ju HELT underbara!!! Vilket team!! Älskar bromsningen som han gör ;) Bra att du sitter kvar!! Duktiga ni!!!

Svar: Haha!! Tack! Så jävla snyggt! xD Hihi, ja för en gång skull! =)
Alexandra None

Postat av: Lovisa

Publicerad 2013-08-31 19:49:04

HAHA! Vilka jävla idéer han får lilleman! Haha, VÄRLDENS tvärnit verkligen! xD
Men annars såg det jättefint ut!! Jag måste komma t å ta nya kort på er snart! <3

Svar: Haha!! Ja veeet! Kanske skulle bli westernhäst istället! ;) JAA vi måste ses snart Lovisa!!! Och jag vill ha fina kort! ;)
Alexandra None

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Arkiv

Prenumerera och dela